בת שנה ושמונה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנה ושמונה חודשים
    אני
    12/01/2012

שלום.

ברצוני להתייעץ בעניין ביתי בת השנה ושמונה חודשים (בת יחידה). הילדה נולדה פגית בשבוע 31. הונשמה שלושה ימים ואח"כ עברנו פגיה ללא סיבוכים מיוחדים. התחילה ללכת בגיל שנה וארבעה חודשים. אומרת מעט מילים בעלות הברה אחת אבל נראה שמבינה מצוין.

העניין שמטריד אותי הוא נטייתה בחודשים האחרונים לדפוק את הראש בריצפה כל פעם שהיא כועסת/מתוסכלת. היא בבית עם מטפלת, אבל אם לוקחים אותה למשל לשחק בבית של ילד אחר, כל צעצוע שהילד האחר נוגע בו (צעצועים שאינם שלה!) היא מיד עוברת לעמידה על שש ומתחילה לדפוק את הראש בריצפה, ואחרי דפיקה אחת או שתיים מתחילה לבכות. הדבר קורה די הרבה, בעיקר סביב סיטואציות שמערבות צעצועים אבל גם למשל אם המטפלת מתייחסת לרגע לילד אחר שבא לבקר. כל אימת שנוצר איזה תסכול, עוד לפני שאני מספיקה להגיב, היא כבר נכנסת לפוזיציה הזו שבה דופקת את הראש בריצפה.

מאוד קשה לי לראות זאת. האם זה נורמלי? כיצד עליי להגיב?

תודה!!!
    מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה ושמונה חודשים

הוספת תגובה

• בת שנה ושמונה חודשים - תגובה

14/01/2012

ניצה שלום,
    זו דרך תגובה די נפוצה לילדים, לפני תחילת הדיבור, כדי לבטא כעס או תסכול. יש פה גם מעין "הענשה עצמית", וגם - הם בדרך כלל חשים מייד שזה מושך את תגובת הסביבה, ובדרך כלל נענים להם במהירות.
    לכן, ההנחייה היא לא להגיב, פשוט להתעלם, ככל שזה קשה להורים ולסביבה. אפילו - לצאת מהחדר, ולהניח את הילד לבד. הוא יירגע במהירות. כך ילמד שלא "כדאי" לו. בהמשך, לאחר שהוא נרגע, אפשר לדבר אליו ולומר לו : אני יודעת שכעסת, שרצית ולא קיבלת, עכשו תקבל... וכד'. כך לומדים לדחות סיפוקים.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו