בן 4 עם התנהגות קצת שונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 4 עם התנהגות קצת שונה
    טלי
    29/01/2012

שלום
    לבני בן ה4(השבוע) יש לפעמים התנהגות שנראית לי קצת מוזרה וגם למשפחתי,
    הוא מבטא התנהגות בהתלהבות יתרה לדוגמה כשאני אוספת אותו מהגן הוא קופץ בלי סוף וממלמל כל מיני שטויות (ככה כל יום) אני מבינה שזאת התלהבות שאני אוספת אותו מהגן אבל נראה לי חורג קצת. דבר נוסף הוא יקח משחק של אחייני יזרוק על הרצפה לוקח קורקינט ומועך את המשחק,וכמובן זה מבדר אותו. או לוקח משחק בבית משחק ואחרי כמה דקות יקח אותו וישבור אותו!!! ואומר זהו לא רוצה!!!! ושוב מנסה להבין למה עשה זאת ועונה לי אני לא רוצה לשחק יותר!!!אני מרגישה שיש לו סוג של היפר(השאלה אם זה משהו שניתן למדוד בגיל כזה)
    ורק אציין שהשפה שלו היא אינה מלאה הוא מדבר ויש לו משפטים ואוצר מילים אבל קורה לו הרבה שהוא נתקע ולא יודע מה להגיד ואיך להגיד את זה!!!
    אנחנו צריכים להגיע לאבחון אצל קלינאית אך השאלה אם גורם השפה הוא העיקר??
    ועוד פרט בפאזל הגדול יש לו אחות בת שנה וחצי, שלפעמים לא הרבה הוא לא מתנהג אליה בחביבות יתרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 4 עם התנהגות קצת שונה

הוספת תגובה

• בן 4 עם התנהגות קצת שונה - תגובה

29/01/2012

טלי שלום,
    ידוע לנו על קשר מאד הדוק בין ילדים עם קשיי שפה, שקשה להם להתבטא, לבטא רגשות ומחשבות בבירור, לבין התנהגות תוקפנית, הנובעת מהתסכול של הילד להתבטא.
    בנוסף, יש גם כמובן סיבות אחרות להתנהגות תוקפנית : רצון לשליטה, רצון לבדוק גבולות, רצון למשוך תשומת-לב....
    חכי בסבלנות. טפלו בנושא השפה, ותראי אם חל שיפור. נקווה שכן.בינתיים, מותר לך להיות תקיפה וסמכותית בתגובה המיידית להתנהגות הלא רצוייה : את יכולה לומר : אסור, לא, וגם להעניש, ע"י שלילה של משהו שהילד אוהב.
    אפשר גם לשלוח אותו לחדר להרגע ולחשוב על מעשהו, ל-10 ד'.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו