מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התנהגות לא נאותה של בן שנתייםעינת04/02/2012
שלום,
בני בן שנתיים וחודשיים לאחרונה נוהג כך:
1. בזמן נתינת משקה בכוס או בבקבוק, שותה כמה לגימות ואז משפריץ מפיו או שופך את תכולת הכוס/בקבוק. אני מעירה לו שאין לנהוג כך, אומנם בקול מעט תקיף יותר ולוקחת ממנו את הכוס/בקבוק אך יום למחרת כאשר הוא שותה הוא ממשיך בשלו וממשיך לשפוך.
2. יש פעמים שנוהג להכות אותי בלי שנראה שהתלווה לזה כעס מקדים. שוב אני מסבירה שאין לנהוג כך, שזה לא נעים לי, אך בהחלט זה יכול לחזור שוב.
3. במשחקים שנועדו לבניה כמו לגו או סברס אין הוא מתעניין בהרכבה כלל, כל שהוא עושה הופך את השקית על תכולתה ומתחיל להעיף חלקים.כיצד ניתן לגרום לו להיות חלק פעיל מההרכבה, משמע לעניין אותו ליצור דבר מה מהחלקים במקום להעיפם?
כיצד מומלץ להתנהג בכל אחת מ-3 הסיטואציות שתארתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות לא נאותה של בן שנתיים - תגובה
05/02/2012עינת שלום,
כל מה שאת מתארת הוא נורמלי ורגיל לגיל. ילדים בגיל זה בודקים את העולם, ולכן גם שופכים ומפזרים וזורקים, כדי לבחון מה קורה לדברים.
ילדים בגיל הזה הם "תוקפניים", כיוון שהשפה עדיין מוגבלת, וקשה לילד להתבטא. לכן מגע גופני הוא דרך התקשורת. ראי כמה תשובות יש בפורום בעניין זה !!
גם עניין ההרכבה בלגו עדיין מוקדם,
צריך לשקף לילד מה רצוי ומה לא : צריך לבטא כעס, כשהוא מרביץ ולתת לו להבין, שזה לא מקובל. צריך לתת לו דוגמה להרכבה, כדי שיראה מה אפשר לעשות עם המשחק, אבל צריך גם להיות סובלניים, ולא לצפות מילד מה שאיננו יכול בגילו. הוא עדיין הולך בדרך אחרת, וזה בסדר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)