רגישות יתר ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגישות יתר ?
    יעל
    26/03/2012

שלום
    הבת שלי בת שנה וכמעט שמונה חודשים. נולדה בשבוע ה 30 והיתה בפגייה שישה שבועות. בגיל שנה וחודש - עד אז היתה איתי בבית- נכנסה למעון לתינוקיה וכעת בכיתת הבוגרים- כ18 ילדים מגיל שנה וחצי - שלוש. לפני מספר ימים המנהלת וכן הגננת אמרו שלדעתם יש לילדה בעיה של רגישות יתר. הן שמות לב שהיא נרתעת מקולות חזקים או כשילדים עוברים לידה או מתקרבים אליה כשהיא משחקת במשהו, היא נכנסת לאי שקט ועצבנות או כעס. הן לא יודעות לשים את האצבע על מה שנראה להם לא בסדר אך לא מתייחסות לזה כאל התנהגות שאופיינית לבני גילה. חשוב לי לציין שרק כעת היא מתחילה ללכת ומדובר בילדה אהובה, חברותית וחייכנית מאוד ! בשעות שאנחנו איתה בבית או עם משפחה\חברים, אני לא רואה התנהגות חריגה (אם ילד מתקרב אליה כשהיא משחקת במשהו ורוצה לקחת לה אז היא כועסת ולא מאפשרת, או בוכה כשהוא מצליח, אך לא חריג מזה ). אני לא יודעת למי לפנות או איזה בעיה התנהגות זו יכולה לעורר. אשמח לחוות דעת.
    תודה
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגישות יתר ?

הוספת תגובה

• רגישות יתר ? - תגובה

27/03/2012

יעל שלום,
    בהחלט סביר, שרגישות-יתר בולטת יותר בגן : הגן הוא מקום רועש, מלא גרויים מסוגים שונים, וילד רגיש, בוודאי מרגיש עצמו בתוך "מהומה". בבית, לעומת זאת, הרבה יותר שקט ורגוע.....
    אפשר לפנות למרפאת בעיסוק, שתדריך את הגננת מה לעשות, כדי להפחית את הגרויים סביב הילדה, ולתת לה חוויות טובות יותר מבחינתה.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

יעל
    28/03/2012

קודם כל תודה !
    לדעתך ומנסיונך, יש מה לפנות למרכז להתפתחות הילד ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך - תגובה

31/03/2012

יעל שוב שלום,
    כן. כדאי להיות בקשר עם איש מקצוע, ואז תהיי רגועה יותר והילד יקבל את הטיפול ככל שהוא צריך.

כל טוב וחג שמח !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו