גמילה בלילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה בלילה
    אלמונית
    29/07/2012

יש לי ילד בן 4 שעדיין הולך לישון עם טיטול לילה. הוא ביקש ממני לפני כחודש לישון עם תחתונים רגילות. הסכמתי להוריד וחשבתי שבגלל שהעניין בא ממנו הגמילה תהיה קלה. לצערי ולצערו, הוא כל לילה מרטיב. הוא מתעקש לא לשים טיטול לילה ולי כבר די נמאס להחליף מצעים באמצע הלילה. אני חייבת לציין שהוא לא תמיד מרגיש שהוא הרטיב וממשיך לישון, אם אני מתעוררת בלילה ובודקת אז אני מעירה אותו ומחליפה מצעים ואם לא הוא יכול לישון כך עד הבוקר. ניסיתי מס' לילות להעיר אותו בלילה אך הוא כועס מאד/בוכה/צועק כשמעירים אותו או מתוך שינה תוך כדי ניסיון להעיר אותו מרטיב. אני כבר חסרת אונים ולא יודעת מה לעשות? לשכנע אותו לשים חזרה טיטול לילה או להמשיך ולנסות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה בלילה

הוספת תגובה

• גמילה בלילה - תגובה

30/07/2012

שלום אמא,
    בדיוק בשביל מצבים כאלה יש תחתוני-גמילה. אפשר להגיד לילד שאלה תחתונים של גדולים, אבל בעצם הרי זה ריפוד של טיטול, והמיטה לא נרטבת.
    אולי זה לא מנחם אותך, אבל יש ילדים כמו הבן שלך, שיש להם קושי להודות שהם מרטיבים. זה שלב מעבר, שהילד רוצה להיות גדול, אבל עדיין לא שולט לגמרי.
    נסי לשכנע אותו ללבוש את התחתונים, ותהיי סבלנית. בעוד כמה חדשים זה בוודאי יחלוף.
    עוד טיפ : אולי יעזור אם תגבילי מעט את השתייה שלו בערב, כשעתיים-שלוש לפני שהוא הולך לישון. נסי לצמצם את כמות השתייה, ואז השלפוחית תהייה פחות מלאה בלילה.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה לילה

אלמונית
    30/07/2012

ואז במידה והתחתון לילה רטוב איך להגיב? בבקר אם הוא קם רטוב אנחנו מחליפים מצעים, נכנסים להתקלח, הוא מבין שיש לו ריח לא טוב ושהוא הרטיב את המיטה. בתחתוני לילה אין את כל הפרוצדורה הזו כי המזרון יבש והשתן נספג בריפוד של התחתון. איך להגיב? מה לומר לו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה לילה - תגובה

31/07/2012

שוב שלום,
    טוב לעמת ילד עם העובדות. להראות לו שהתחתון רטוב, וזה סימן ש"ברח" לו הפיפי. חשוב לדבר אל הילד לא בכעס, לא בזלזול, כדי שלא ירגיש אשם או מבוייש. אבל - בהחלט אפשר להסביר לו, שכנראה כשהוא ישן, הוא לא מרגיש עדיין שהשלפוחית מלאה, והוא צריך לרוקן אותה. אפשר להגיד לילד שכשישנים, יותר קשה להרגיש שצריכים פיפי, ואולי זה כי הוא ישן שינה עמוקה. שכשהוא יגדל עוד קצת, אולי עוד כמה חדשים, הגוף שלו ילמד להרגיש את השלפוחית, ואז הוא יתעורר. כך הוא יבין שהוא לא אשם, שהוא לא ילד רע, ושהשליטה תבוא, כשיגדל עוד קצת.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו