מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה דחוףאירה19/08/2012
שלום רב,
יש לנו ילד בן 4. כבר שנה וחצי הוא מטופל במכון להתפתחות הילד עקב עיכוב שפתי.
עבר אבחון של פסיכולוג התפתחותי+ ריפוי בעיסוק+ רופא התפתחות הילד+ טיפול של חלונאית תקשורת עם התקדמות יפה.
לפני חודשיים עשינו מברק אדוס, מכיוון שהוא לא הכיר את הבודקים, לא רצה לשתף פעולה, בקושי דיבר ולא רצה לשחק.
התוצאות יצאו שאכן נמצא בתוך הספקטרום האוטיסטי, אך ההרגשה של הצוות שבעיה העיקרית היא שפה.
הוא ילד מקסים, בגן מהילדים המובילים, יש לו חברים, הוא יוצר קשרים.
יש בעיה שפתית, מדבר המשפטים קצרים ולפעמים גם מתבלבל בין המילים.
יש לנו מחר ועדת השמה, ההמלצה של הצוות במכון התפתחות הילד, זה גן טיפולי שפתי.
הפחד הגדול שלי, זה שבועדת השמה יחליטו לשים אותו בגן של אוטיסטים, וזה יזיק לו עוד יותר.
אני לא יודעת מה לעשות.
אשמח לקבל חוות דעת.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועדת השמה
דנה19/08/2012אמא יקרה,
אינני עונה לך כאשת מקצוע בתחום הפסיכולוגי, אלא כאשת חינוך.
ועדת השמה יכולה להחליט מליון ואחת החלטות! אתם ההורים אלו שמחליטים לבסוף מה נכון לילד שלכם!
שיהיה בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה
אירה19/08/2012המון תודה לך על התשובה.
השאלה שלי האם ועדת השמה מחליטה לשייך אותו לגן אוטיסטים, האם אני עדיין יכולה לשים אותו באיזה גן שאני רוצה? או שאין לי כבר.זכות בחירה ואני חייבת ללכת לפי החלטה שלהם?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה דחוף - תגובה
20/08/2012אירה שלום,
אי אפשר לכפות על ההורים כיום לשים את הילד שלהם בגן, אם אינם מסכימים לכך.
אני מקווה שבדו"ח של המכון, נכתבו הספקות, וההתלבטות בין גן שפתי לגן של ילדי PDD.
ויש סיכוי טוב, שהוועדה תכניס את הילד לגן שפתי, ואז הצוות יוכל לדווח לשרות הפסיכולוגי. מוכרים לי מקרים כאלה.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)