מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הבנת הוראותאתי30/08/2012
הבן שלי בן 10 וחצי חודשים ואני מאוד מאוד מוטרדת מהתפתחותו.
אינו מבצע שום הוראה או בקשה או חיקוי כלשהוא, לא ביי ביי, לא כפיים או כל תנועות ידיים, לא תן לי, לא ראש לראש לא שים ראש וכו'. דיי לא בעניין כשאני מנסה ללמדו.
כן מקיש בחפצים אחרי שאני מקישה, וכן מחקה קולות שיעול כאילה של אחיו.
מצד שני כן מבין איפא חפצים שאני מדברת אליהם בבית ומסובב ראש, (כמו: בלון, ליצן, פרח, שעון וכו') כך גם לבני משפחה אחים שלו וכו'.
גם עושה רושם שמבין בוא אליי ומושיט ידיו, כשאני אומרת לא או אסור ישר מסתכל על פניי בבחינה אבל די לא מציית.
מבין אם כי לא תמיד מבצע איפא בולבול (ישר מנסה לתפוס אותו) איפא לשון מצביע לי עליו, או אוזן ואפילו אוזן שנייה.
כמו כן מחייך וצוחק בקול לפעמים, מביט ומסתקרן מאנשים חדשים, די ערני לסביבה ולכל רחש ודיבור מסביבו ויש לו קשר עין טוב.
במוטוריקה די איטי, זוחל על גחונו ומתיישב לבד על הטוסיק ועל הברכיים (יש לו גמישות יתר וטונוס נמוך).
מקשקש הברות ומצביע על תמונות בספר להנהתו ועל דברים במרחב שמעניינים אותו וממש מדבר אליהם (כאילו מסביר לעצמו מה הוא רואה).
אני מוטרדת כי אני יודעת מילדיי הקודמים (ויש לי עוד שלושה) שעשו את כל זה בגיל שלו והיו יותר קשובים לבקשות שלי ויותר, וזה מאוד מטריד אותי.
האם בכל הכנות, ולאור נסיונך הרב יש אמת בחששותיי ואני צריכה ללכת לאבחון?
אשמח לדעת תשובה כנה גם היא לא טובה. ל דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבנת הוראות - תגובה
31/08/2012ליאת שלום,
לפי תיאורך, בנך מפותח יפה לפי גילו, ובהחלט תואם את הצפוי לילד בן 10 ח', גם מבחינת הבנה. אינני רואה סיבה לדאגה שלך, ואני מציעה לך להרגע ולהינות ממנו. שרק ימשיך להתקדם כך.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)