הפרעת תקשורת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת תקשורת
    אמא
    13/09/2012

היי. אני אמא לילדה בת 3 ו4 חודשים שאובחנה בהתפתחות הילד עם עיכוב התפתחותי ובאופן פרטי עם אוטיזם לפני כשנה. הילדה לא מדברת כלל לא גמולה ולא משחקת בצורה פונקצינאלית. עכשיו החלה שנה שנייה בגן תקשורת ומלפני 3 חודשים יש לה תכנית ABAביתית. הילדה לא מתקדמת מאד להיפך היא כמעט ולא מתקדמת .אני שומעת על ילדים שבשנה הראשונה בגן תקשורת התקדמו מאד וכולם כל הזמן מתקדמים והבת שלי לאו. אם כן אז זה משהו שצריך לחפש מאד טוב כדי לראות . רציתי לדעת איך אפשר לדעת אם מדובר בפיגור מתי מאבחנים פיגור ואיך? ובעיקר האם זה שלא התקדמה עד עכשיו למרות שמטופלת מעיד בהכרח על מצבה ועל הפרוגנוזה שלה. תודהרבהו שנה טובה וריקה מדאגות לכולם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת תקשורת

הוספת תגובה

• הפרעת תקשורת - תגובה

14/09/2012

אמא יקרה שלום,
    צר לשמוע את סיפורך. לצערנו, איננו יודעים לנבא את חומרת ההפרעה בגיל הרך, ולכן גם איננו יכולים לנבא שיפור והתקדמות בטיפול. רוב הילדים מתקדמים ומשתפרים, אך לא כולם.
    אין ספק שיש במצב זה גם פיגור, שפתי ושכלי, ואנו מאבחנים אותו בחלק מתהליך האבחון הכללי שהילד עובר, וגם עוקבים אחריו, כחלק מהמעקב ה כללי.
    עדיין מוקדם לומר לגבי המצב בהמשך. המוח מתפתח מאד עדיין, ובהחלט ייתכן שתהייה קפיצה בעוד שנה או שנתיים.
    אני מניחה שאתם בידיים מקצועיות נאמנות, שהילדה במעקב מסודר לפחות אחת לשנה, ויאמרו לכ מה קצב ההתקדמות שלה, ומה צריך לעשות כדי לעזור לה ככל שאפשר.
    מאחלת לכם כל טוב ובאמת, שתהייה שנה של שינוי לטובה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו