מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות שונותש29/09/2012
לד"ר יוכי שלום רב :
יש לי שני ילדים אחד בן חמש והשני בן שנה וחצי .
יש לי שאלות שקשורות לבן הקטן יותר בן השנה וחצי ,הוא ילד מקסים אך מאוד פעלתן ,הוא אומר מילים בודדות בלבד אך מבין הכל ,הוא הולך בעזרת אצבע בלבד ולא מוכן ללכת לבד {הוא תמיד לקח את הזמן בפעולות שעשה כמו התהפכות מהגב לבטן עשה זאת בגיל שישה חודשים ,התהפכות מהבטן לגב בגיל ארבעה חודשים ובגיל קרוב לעשרה חודשים או אחד עשרה חודשים הוא החל לעמוד}
השאלות שלי הם :
1. הוא מרבה לזרוק דברים לאויר {סתם כי מתחשק לו או כשהו כועס },ולעבר אנשים שונים כמו דודים ,אח שלו וכדומה .
כשאני עומדת מולו וכועסת עליו ומסבירה שאסור לזרוק ושזה מסוכן וכואב הוא צוחק וממשיך ,עד שאני רואה שאין ברירה ואני מושיבה אותו בעגלה עד שהוא נרגע ,אבל התנהגות זו לא משתנה ,כיצד עלי לפעול ?איך אני יכולה לשנות התנהגות זו ?
2.הוא לא אומר הרבה מילים בגיל הזה ,הוא מבין הכל ורואים לפי התשובות שהוא עונה לשאלות שלי ,האם הדבר אומר משהו שעדיין הוא לא אומר משפטים או ממש מדבר ?או שעלי לפנות לגורם כלשהו ע"מ לבדוק את הנושא {כנ"ל לגבי הליכה }
3.הבן שלי ממש שונה מבני הבכור ,אני יודעת שכל ילד הוא שונה מהשני אך הוא ממש שובב ,ולא ילד רגוע באופיו ,האם הדבר מרמז על בעיה של קשב וריכוז בעתיד ?או שאין קשר והתנהגות זו תשתנה בעתיד ?
תודה מראש על התשובה
שגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות שונות - תגובה
30/09/2012שגית שלום,
בגיל שנה וחצי, רוב רובם של הילדים עסוק בתנועה במרחב, בחוויית הגוף, ולכן אי אפשר לנבא בעיית היפראקטיביות להמשך. תצטרכי לחכות עד גיל שנתיים, וברוב המקרים, הילדים נרגעים בגיל זה. אין גם הרבה טעם לכעוס : זו דרך הילד ללמוד את העולם, ומצד שני, עדיין אין הקשר ההגיוני בין הכעס שלך, לשינוי ההתנהגות.
לגבי הדיבור - לא צפוי שילד יתחיל לדבר כה מוקדם. רוב הילדים מתקדמים באוצר המלים לקראת גיל שנתיים. גם בעניין זה אני רק מציינת המתנה סבלנית.
ולגבי האופי - כל אחד ואופיו, כל אחד ודפוס ההתפתחות שלו.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)