שאלות שונות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות שונות
    ש
    29/09/2012

לד"ר יוכי שלום רב :
    יש לי שני ילדים אחד בן חמש והשני בן שנה וחצי .
    יש לי שאלות שקשורות לבן הקטן יותר בן השנה וחצי ,הוא ילד מקסים אך מאוד פעלתן ,הוא אומר מילים בודדות בלבד אך מבין הכל ,הוא הולך בעזרת אצבע בלבד ולא מוכן ללכת לבד {הוא תמיד לקח את הזמן בפעולות שעשה כמו התהפכות מהגב לבטן עשה זאת בגיל שישה חודשים ,התהפכות מהבטן לגב בגיל ארבעה חודשים ובגיל קרוב לעשרה חודשים או אחד עשרה חודשים הוא החל לעמוד}
    השאלות שלי הם :
    1. הוא מרבה לזרוק דברים לאויר {סתם כי מתחשק לו או כשהו כועס },ולעבר אנשים שונים כמו דודים ,אח שלו וכדומה .
    כשאני עומדת מולו וכועסת עליו ומסבירה שאסור לזרוק ושזה מסוכן וכואב הוא צוחק וממשיך ,עד שאני רואה שאין ברירה ואני מושיבה אותו בעגלה עד שהוא נרגע ,אבל התנהגות זו לא משתנה ,כיצד עלי לפעול ?איך אני יכולה לשנות התנהגות זו ?
    2.הוא לא אומר הרבה מילים בגיל הזה ,הוא מבין הכל ורואים לפי התשובות שהוא עונה לשאלות שלי ,האם הדבר אומר משהו שעדיין הוא לא אומר משפטים או ממש מדבר ?או שעלי לפנות לגורם כלשהו ע"מ לבדוק את הנושא {כנ"ל לגבי הליכה }
    3.הבן שלי ממש שונה מבני הבכור ,אני יודעת שכל ילד הוא שונה מהשני אך הוא ממש שובב ,ולא ילד רגוע באופיו ,האם הדבר מרמז על בעיה של קשב וריכוז בעתיד ?או שאין קשר והתנהגות זו תשתנה בעתיד ?

תודה מראש על התשובה
    שגית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות שונות

הוספת תגובה

• שאלות שונות - תגובה

30/09/2012

שגית שלום,
    בגיל שנה וחצי, רוב רובם של הילדים עסוק בתנועה במרחב, בחוויית הגוף, ולכן אי אפשר לנבא בעיית היפראקטיביות להמשך. תצטרכי לחכות עד גיל שנתיים, וברוב המקרים, הילדים נרגעים בגיל זה. אין גם הרבה טעם לכעוס : זו דרך הילד ללמוד את העולם, ומצד שני, עדיין אין הקשר ההגיוני בין הכעס שלך, לשינוי ההתנהגות.
    לגבי הדיבור - לא צפוי שילד יתחיל לדבר כה מוקדם. רוב הילדים מתקדמים באוצר המלים לקראת גיל שנתיים. גם בעניין זה אני רק מציינת המתנה סבלנית.
    ולגבי האופי - כל אחד ואופיו, כל אחד ודפוס ההתפתחות שלו.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו