עצה או עזרה ממש מצב מדאיג

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצה או עזרה ממש מצב מדאיג
    ציונה לוזון
    04/11/2012

שלום רב,
    אני אמא לילד בן שנה ועשרה חודשים, ילדתי אותו בשבוע 34 לאחר רעלת קשה, פג במשקל 1,980 חשוב לי לציין שבני לא היה מונשם אולם היה כשלושה ימים בפגייה ,הוא נולד עם מנח ידיים סגורות במעקב להתפתחות הילד נעשה לו באופן אינטנסיבי פיזיותרפיה, וזה הסתדר נאמר לי מתחילת הדרך שילדי מעוכב התפתחותית . כל ארבעה חודשים אני מפעילה לחץ על התפתחות הילד במעקב האחרון התעקשתי שפסיכולוגית התפתחותית תאבחן אותו עם כל הפנל, הממצאים הינם מדאיגים כמו עיכוב התפתחותי מוטורי שפתי, וכו' אבל בתפקוד הקוגניטיבי הוא 70% שנאמר לי זה מתחת לממוצע ואין לי מה לעשות אלא לחכות מספר שנים כדי לדעת מה הלקות שלו. ראשית סליחה שהלאיתי אותך בפרטים רבים ואשמח לקבל ממך חוות דעת ולשמוע מה אתה ממליץ. תודה מראש ציונה לוזון (אמא שמודאגת מאוד שלא יודעת מה ההשלכות של זה בעתיד)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצה או עזרה ממש מצב מדאיג

הוספת תגובה

• עצה או עזרה ממש מצב מדאיג - תגובה

05/11/2012

ציונה שלום,
    לצערי, איננו יכולים לתת תשובה לגבי העתיד. ברור לנו שהיתה פגיעה בהתפתחות בזמן ההריון, ולכן כיום ההתפתחות איננה בקצב התקין. אבל יש ילדים שמתאוששים, ומתקדמים יפה. חשוב שהילד יהיה במעקב, ויקבל טיפולים שונים שיגרו את המוח להתפתחות טובה יותר : בפיזיותרפיה, בריפוי-בעיסוק, אולי טיפולים של קלינאית תקשורת, כדי שהשפה תתפתח יותר. חשוב גם שכל איש מקצוע ידריך אתכם איך לעבוד עם הילד בבית, כל יום.
    ייתכן גם, שכדאי לשקול לשלב את הילד בגן טיפולי, שם יש קבוצה קטנה של ילדים, ואנשי-מקצוע מגיעים לגן לטפל בהם. הטיפולים חשובים מאד ומנסיוננו - מאד עוזרים.
    איננו יכולים להבטיח להורים תיקון של 100 אחוז, אבל חשוב לנו לעודד את ההורים להיות אופטימיים. יש שיפור עם הזמן.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו