ילדה בת 4 עם הפרעות ריכוז קלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 4 עם הפרעות ריכוז קלות
    שרית
    06/11/2012

שלום,
    הבת שלי בדצמבר תהיה בת 4, היא בגן תת-חובה. הכי קטנה בגן.
    ילדה חכמה, מוכשרת ומבריקה (זה גם מה שהגננת אומרת, לא רק אני בתור אמא..)

שמנו לב לאחרונה
    שהיא פשוט לא מצליחה להתרכז בשעת הריכוז בגן, מהר מאד היא מאבדת את הסבלנות
    היא לא קמה וקופצת, אבל היא פשוט לא מקשיבה ומספרת סיפורים לעצמה ולחברות..
    הנקודה היא שהיא כן אוהבת לשמוע סיפורים, אבל מאבדת את הריכוז מאד מהר ובגלל זה מאבדת את כל הרצף.
    גם כן בשעת האוכל, אין לה סבלנות לשבת הרבה זמן.

מצד שני,
    היא יכולה לשבת שעות ולצייר (היא מאד אוהבת לצייר, לגזור, לצבוע..)
    וגם במשחקים כמו קליקס וקפלה היא יכולה להיות מרוכזת שעות.

איך אפשר לפתור את הבעיות האלה?
    מצד אחד אני לא רואה עוד סיבה להשאיר אותה גן, אומנם היא קטנה - אבל מאד חכמה ומשתלבת נהדר בחברה. מצד שני היא כרגע ממש מסכנה
    בגן אמרו לי לשלוח אותה לרופא התפתחותי, הבעיה שדרך הקופה לוקח חודשים עד שקובעים תור.
    האם כדאי ללכת לרופא פרטי? איפה אפשר לצמוא רופא התפתחותי פרטי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ילדה בת 4 עם הפרעות ריכוז קלות - תגובה

06/11/2012

שרית שלום,
    אינני בטוחה מה הבעייה של הילדה. ייתכן שבאמת מדובר בהפרעות ריכוז קלות, במיוחד בתחומים מסויימים, אבל בהחלט ייתכן גם, שהילדה בכל זאת מדי קטנה לקבוצת הגיל שהיא נמצאת בה, ואינה מצליחה לעקוב אחר הנושאים והחומרים שהגננת מציגה לילדים בגן. ומשום שקשה לה לעקוב, המחשבות שלה נודדות, הדמיון פועל, והיא עוסקת בדברים אחרים, חולמת לה, ומאבדת את הקשר עם הנעשה סביבה.
    גם אם תחליטי להשאיר אותה בקבוצה של הגדולים בגן, אין כרגע מה לעשות, ובאמת אין ממש טעם שתגשו עכשו לרופא. ספק אם הוא יוכל לאבחן אותה בצורה טובה, וממילא לא יתן לה תרופה. לדעתי, הייתי שוקלת לשבץ אותה בקבוצת ילדים בני גילה, ועוקבת אחר התנהגותה. אם לא יהיה שיפור, אני מציעה שתפנו לאבחון של רופא ופסיכולוגית התפתחותית סביב גיל 4 וחצי-5.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו