הכל בסדר עם הילד?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכל בסדר עם הילד?
    ד
    06/11/2012

שלום לך,
    בני הבכור הוא בגיל שנתיים, מתוק חמוד ומלא שמחת חיים.
    הוא היה מגיל קטן אצל מטפלת ושם בקושי היו איתו ילדים ומי שהיה היה קטן ממנו.
    בתחילת שנה הוא נכנס למעון, הימים הראשונים היו לו קשים מאד ועכשיו ב"ה הוא הסתגל ונהנה שם. המטפלת במעון אמרה לי כמה דברים שלדעתה הם חריגים ושהדאיגו אותי מאד!! אני רוצה לשתף אותך לגביהם ולשאול מה לעשות:
    הוא אמרה לי שהוא מאד בתוך עצמו, כן משחק עם ילדים אבל אוהב להיות עם עצמו -למרות שאני רואה שהוא נהנה עם בני דודיו הגדולים.
    היא אמרה שהוא לא מזהה את המזרן שלו בשעת ההשכבה, כל הילדים הולכים למזרנים שלהם והוא מטייל בין שאר המזרונים וגם כשהיא אומרת כנס למזרון הוא כאילו לא מזהה אותו- למרות שבבית אני רואה שיש לו זיכרון טוב מאד לדברים.
    היא אמרה לי שכשכולם יוצאים לחצר היא סופרת את הילדים והוא תמיד נשאר בגן, כאילו הוא לא מבין שצריך לצאת. בנוסף היא חושבת שהוא לא מבין הוראות פשוטות, למשל כשהיא רוצה להחליף לו טיטול היא קוראת לו והוא רק מסתכל עליה ולא בא, ונגיד כשהיא מוציאה תטיטול אז הוא בא. למרות שבבית הוא ממלא הוראות גם 2 הוראות ביחד.
    לפעמים הוא עושה בדווקא ולא ממלא, אבל לא באמת חשבתי שזו בעיה.
    היא אומרת שהוא גם לא אוהב לעשות עבודות ולא יושב במליאה עם כל הקבוצה, כשכולם מתיישבים הוא הולך לשבת בצד על הספות..[

בבית הוא ילד מלא שמחת חיים אוהב מאד מוזיקה קופץ ושר ומוחא כפיים וכו..
    חשבתי אולי הוא קצת מרחף ושזה אולי ההסבר, או שהוא פשוט קצת מפונק\ילדותי . או שהוא פשוט רוצה לעשות מה שבא לו...
    אני לא רגוגעה בגלל זה 3 ימים, אנא אשמח לשמוע מה דעתך המקצועית ומה עלי לבדוק או לעשות בכדי לדעת שהכל בסדר עם הילד..

תודה רבה לך מאד!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הכל בסדר עם הילד?

הוספת תגובה

• הכל בסדר עם הילד? - תגובה

06/11/2012

יעל שלום,
    התיאור שלך מזכיר לי ילד שנמצא קצת ב"הלם", ולדעתי, זו תגובה לכך שעדיין לא הסתגל למעון : הרבה ילדים, הרבה מזרונים, עדיין הקשר עם הגננת לא בטוח עבורו...... ייתכן שהוא ילד רגיש, אולי ביישן, אולי מופנם, והתהליכים הרגשיים קצת איטיים אצלו. תני לו עוד זמן, ואני מעריכה שהוא ייפתח ויקבל בטחון-עצמי, ואז יגיב לגננת, ויזכור את המזרן שלו, וישחק יותר עם הילדים. יש ילדים שצריכים זמן וסבלנות.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך

ד
    06/11/2012

אין לך מושג איך הרגעת אותי! שאלוקים יברך אותך בכל הברכות בעולם!! :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו