שפה בגיל שנתיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שפה בגיל שנתיים
    אמא מודאגת
    13/11/2012

שלום,
    בני בן שנתיים אומר הרבה מילים(הרבה לא ברורות) מבין כמעט הכל כולל הוראות, הוא יחזור אחרי על מילה אם אבקש ממנו, אך הוא לא מחבר שני מילים. גם אם אחזור עליהם שוב ושוב ואבקש ממנו- הוא יגיד רק אחד מהם בדר"כ רק את המילה השניה.
    יש לציין שהוא שומע שתי שפות, הוא בגן אנגלית ואני ובעלי מדברים איתו באנגלית אך בינינו אנחנו מדברים עברית.(אבל אני דיברתי בגיל שנתיים שתי שפות וגם אחים שלי)
    יש לציין גם שהוא ילד חברותי מאד, מאד אוהב ללכת לגן ולשחק עם ילדים בכל הגילאים. הוא מתקשר מצוין עם ילדים אחרים בכל מיני צורות, מבין מתי מישהו עצוב, שמח וכו.
    האם לדאוג? לקחת אותו לאבחון? מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שפה בגיל שנתיים

הוספת תגובה

• שפה בגיל שנתיים - תגובה

14/11/2012

אמא יקרה שלום,
    אינני רואה שום סיבה לדאגה. לפי תיאורך, הילד שלך בהחלט בנורמה מבחינת ההישגים שלו בהתפתחות השפה. בוודאי שהחשיפה לשתי שפות מקשה עליו, ועלולה קצת לעכב את התפתחות הדיבור, אבל בסך הכל, הרי הוא מדבר, ובגיל שנתיים, הרבה ילדים מבטאים רק מילה אחת, וגם אותה הם משבשים.
    כרגע - רק צריך לוודא שהשמיעה תקינה, והאוזניים בריאות (ללא דלקות, ללא נוזלים). אין צורך בשום התערבות אחרת.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו