מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגישה מאודליאת18/11/2012
בתי בת 3.5 ילדה מאוד מאוד רגישה , מאוד ערנית למילים וטונציות שנאמרות לידה, זה מגיע למצב שקשה מאוד לכעוס עליה כי אח"כ היא לא מפסיקה להגיד אמא אני רוצה להיות ילדה טובה והיא יכולה לדבר על הנושא הזה ורואים שזה מנהל אותה, הגעתי למצב שאני לא יודעת כבר איך לכעוס עליה כי כל פעולה הכי קטנה שאני רוצה לנקוט איתה אני יודעת שזה יגרור התעסקות מצידה בסוגיה הזאת.הגעתי למצב שגם בכעס או בהצבת גבולות מולה אני מתעסקת בלברור מילים, השיא היה שהסבתא הלכה לטייל איתה וכמה פעמים היא אמרה לה נכון שאני ילדה טובה נכון? הסבתא היתה קצת בהלם ושוחחה איתי על כך והסברתי לה שאני אמא שלה ומותר לי לכעוס עליה ולהציב לה גבולות אבל היא מאוד רגישה !!! מה לעשות איך להתנהג ??? כי המילים האלו נותנות לי תחושה לא טובה,
רוצה להוסיף עוד משהו לפני שבוע קניתי לה מעיל עם פרווה נפוח .. הלבשתי לה אותו ופתאום בלי הכנה מוקדמת היא אמרה אמא אני לא רוצה מעיל כזה הוא עושה אותי שמנה! הלסת נשמטה לי , אני ובעלי רזים מאוד ואין שום אישו והתעסקות סביב הנושא הזה... איך ילדה בגיל הזה בכלל הגיעה למסקנה הזאת וחשבה בצורה הזאת לא מובן אציין שהיא ילדה גבוהה וממוצעת בגוף..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישה מאוד - תגובה
19/11/2012ליאת שלום,
ברור מהתיאור שלך, שהילדה "נתפסת" לנושא מסויים, והוא מעסיק אותה קצת באופן כפייתי וקיצוני. יחד עם זה, לא ברור מדוע זה כך. אולי כי שמעה משהו בגן, או בטלויזיה ??
מכל מקום, אין צורך ואין טעם להיבהל מזה. אם את כועסת עליה במידה, ובמצבים מסויימים באופן עקבי, היא תלמד שאלה הגבולות שלך ותתנהג בהתאם. בחיים, אנחנו לומדים כל הזמן לתאם בין ההתנהלות שלנו, להתנהלות של אנשים סביבנו, וככל שאנחנו גמישים יותר, כך אנו מצליחים ליצור קשרים יותר טובים.בהדרגה היא תלמד מה מפריע לך, או לאבא, ומה לסבתא, וכך היא תוכל לפתח רגישות אליכם, בצד הרגישות שיש לה בעצמה. זה רק יחשל אותה ויאפשר לה גמישות ביחסים בין-אישיים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)