מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ספירה וזיהוי אותיותשירה18/11/2012
בתי בת ארבע ושלושה חודשים. מקסימה חברותית ומסתדרת היטב בגן. מבחינה כבר בערך במחצית מן האותיות ומזהה את כל המספרים חוץ מ7. סופרת עד 10 אך כבר הרבה זמן אני מנסה ללמד אותה לספור אחרי 10 מבנה עשרוני והיא פשוט לא מפנימה וסופרת מ10 ואילך רק בניחושים יש לציין שבמנייה היא מצליחה למנות עד 10 כמעט לספור עם אצבע עקבית ואף לומר כמה חפצים יש. בנוסף יש אותיות מסויימות שהיא לא מפנימה ולא מזהה. את שיר האותיות יודעת עד נ. בנוסף המקסימה מתקשה לזכור שירים ומשבשת אותם לחלוטין. כמעט שלא מצליחה לשיר שיר עם יותר מחמש מילים. מדברת בצורה יפה ומובנת וגם בוגרת . התחילה לכתוב קצת אותיות משהו כמו חמש אותיות. אני מודאגת ביחוד לאור העובדה ששני הוריה אנחנו ליקוי למידה אך מצליחים בחיים.
כמה שאלות _ האם את מבחינה בקושי, כיצד לטפל? האם נראה תקין או שמא מעיד על ליקוי למידה? מדוע היא אינה מצליחה לספור לזכור שירים. יש לציין שאין לה קושי בשנות וצבעים רכשה בגיל לפני שנתיים.
תודה על העזרה הברוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירה וזיהוי אותיות - תגובה
19/11/2012רינה שלום,
אני מתרשמת מקושי מסויים בזכירה, בייחוד בעניין השירים, אבל זה מתקשר למגבלה בזכרון של מספרים וגם כתיבת אותיות. בהחלט ייתכן שגם לילדה יש לקות למידה, אבל כנראה שבדרגה קלה מאד.
בשלב זה, היא עדיין צעירה, ובהחלט ייתכן שבעוד חצי שנה, לקראת גיל 5, היכולת שלה תתפתח ותשתפר באופן ספונטאני.
כרגע נראה לי שדי אם תרבי לשחק איתה במשחקי זכרון מגוונים.
בעוד שנה, תתייעצי עם הגננת שלה, ואם היא תתרשם מקושי, תבקשי הפנייה למתי"א, כדי שיעבדו איתה לקראת כיתה א'.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)