ספירה וזיהוי אותיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ספירה וזיהוי אותיות
    שירה
    18/11/2012

בתי בת ארבע ושלושה חודשים. מקסימה חברותית ומסתדרת היטב בגן. מבחינה כבר בערך במחצית מן האותיות ומזהה את כל המספרים חוץ מ7. סופרת עד 10 אך כבר הרבה זמן אני מנסה ללמד אותה לספור אחרי 10 מבנה עשרוני והיא פשוט לא מפנימה וסופרת מ10 ואילך רק בניחושים יש לציין שבמנייה היא מצליחה למנות עד 10 כמעט לספור עם אצבע עקבית ואף לומר כמה חפצים יש. בנוסף יש אותיות מסויימות שהיא לא מפנימה ולא מזהה. את שיר האותיות יודעת עד נ. בנוסף המקסימה מתקשה לזכור שירים ומשבשת אותם לחלוטין. כמעט שלא מצליחה לשיר שיר עם יותר מחמש מילים. מדברת בצורה יפה ומובנת וגם בוגרת . התחילה לכתוב קצת אותיות משהו כמו חמש אותיות. אני מודאגת ביחוד לאור העובדה ששני הוריה אנחנו ליקוי למידה אך מצליחים בחיים.
    כמה שאלות _ האם את מבחינה בקושי, כיצד לטפל? האם נראה תקין או שמא מעיד על ליקוי למידה? מדוע היא אינה מצליחה לספור לזכור שירים. יש לציין שאין לה קושי בשנות וצבעים רכשה בגיל לפני שנתיים.
    תודה על העזרה הברוכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ספירה וזיהוי אותיות

הוספת תגובה

• ספירה וזיהוי אותיות - תגובה

19/11/2012

רינה שלום,
    אני מתרשמת מקושי מסויים בזכירה, בייחוד בעניין השירים, אבל זה מתקשר למגבלה בזכרון של מספרים וגם כתיבת אותיות. בהחלט ייתכן שגם לילדה יש לקות למידה, אבל כנראה שבדרגה קלה מאד.
    בשלב זה, היא עדיין צעירה, ובהחלט ייתכן שבעוד חצי שנה, לקראת גיל 5, היכולת שלה תתפתח ותשתפר באופן ספונטאני.
    כרגע נראה לי שדי אם תרבי לשחק איתה במשחקי זכרון מגוונים.
    בעוד שנה, תתייעצי עם הגננת שלה, ואם היא תתרשם מקושי, תבקשי הפנייה למתי"א, כדי שיעבדו איתה לקראת כיתה א'.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו