עזרתך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרתך
    קרן
    26/11/2012

ד"ר יוכי שלום רב,

בני בן 2.9 ילד מאד חכם, פלפל, אנרגטי, משחק יפה, פאזלים, צבעים צורות, סופר

1-10, חברותי אבל בגן הוא קטסטרופה מרביץ לכל הילדים, התקפות זעם, זורק

דברים, מרביץ לגננות אי דחיית סיפוקים וכל זה כשהוא שומע לא או לעיתים סתם כך

שהוא חוטף עצבים.מוציאים אותו מחוגים לחדר אחר כי הוא מתפרע, עשיתי בעצמי

תצפית וראיתי שהוא מרביץ ללא סיבה לילדים.אנו ההורים מוזמנים לגן לשיחות כאילו יש

לנו ילד מתבגר!! בעצת הפסיכולוגית של הגן שצפתה והזדעזעה וגם ע"י שאלות בפורום

הומלץ לגשת להתפתחות הילד. הייתי אתמול באבחון אצלפסיכולוגית התפתחותית

קוגנטיבית.

הילד שיחק והפגין ידע רב , היא אמרה שהוא מאד אינטיליגנטי וכי הוא סקרן וחוקר את

הסביבה. הבעיה שהוא היה לבד וכשהוא לבד אז תמיד ילד טוב:)

היא אומרת שבמצבים כפי שתיארתי לה על התנהגותו בגן ישנן 3 אופציות:

1. בעיה התנהגותית- שתשתפר ע"י מתן כלים להורים ולגננות

2. בעיית היפראקטיביות והפרעות קשב חמורות

3 סוג של אוטיזם- חשוב לציין כי באבחון הילד שיחק ושיתף אותי ואת בעלי אך מהפסיכולוגית הוא התעלם לחלוטין ולא התייחס אליה כלל. אבל כשהיא פנתה אליו בשאלה הוא היישר מבט אליה וענה תשובה חכמה וטובה. בנוסף היא אומרת שזה יכול להיות אוטיזם כי סיפרתי לה שהילד שואל אותי לפעמים: "אמא כועסת"?, "אמא עצובה?, אמא שמחה? אז כאילו שהוא לא מבין הבעות פנים אז הוא שואל.

חשוב לי לציין שהילד חברותי מאד, חם, אוהב, מחבק, מנשק, חכם מאד, הוא מעיד על עצמו פעמים רבות: אני כועס, אני עצוב, כיף לי... כך שהוא אכן מביע רגשות. בגן וביית מעולם לא עלתה אופציה כזו לעולם!!!!

קשה לי מאד ואני חרדתית מאד שהיא העלתה בכלל את אופציה מספר 3 איך הגענו מבעיות התנהגות , אי דחיית סיפוקים לאוטיזם?? האם זה סביר? האם היא אמרה זאת כי היא חייבת לפרוס בפני את שלל האפשרויות?

אני מאד מודאגת ונסערת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרתך

הוספת תגובה

• עזרתך - תגובה

26/11/2012

קרן שלום,
    אני מבינה מאד את דאגתך וחרדתך. אין יותר טבעי מזה.
    מאידך, אינני יכולה לעשות את האבחנה דרך האינטרנט, ולפעמים, בגיל כה צעיר, קשה לעשות אבחנה ברורה גם כשבודקים את הילד באופן ישיר.
    לדעתי את צריכה לסמוך על הפסיכולוגית, שהיא אשת מקצוע מנוסה. אולי גם עוד איש מקצוע יראה את הילד, בדרך כלל הרופא, וגם הוא יתרשם.
    קרוב לוודאי שיתחילו בהדרכת הורים, וגם בהדרכת הגננת, ואז תראו מה תגובות הילד. אולי יחול שיפור ויהיה שינוי משמעותי. אין כאן תמונה ברורה של אוטיזם, וכדאי שתהיי יותר אופטימית ובמחשבה חיובית.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו