מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד שמלאו לו 3-התפתחותאושרית06/12/2012
שלום אבקש לברר האם ההתפתחות של ילדי תקינה מלאו לו 3שנים רק בספטמבר נכנס לגן ועד אז אני גידלתי את ילדי בבית - הגננת פנתה אליי לגביו טוענת שעליו לעבור אבחון - בטענה שלא ממש מדבר בגן לא נכנס למפגשים ועצור מבחינה רגשית ולא מבין אותה כאשר פונה אליו בבקשות מסוימות אך טוענת בנוסף כי התפתח מאוד הוא משחק עם הילדים והוא שמח בגן בחצר משחק יפה ורק כשהוא רוצה משהו הוא מדבר איתן - לא שאלה איך הוא בבית ולא ממש פירטה לי מהן דרכיה לשתף אותו במפגשים?! אני ציינתי כי הילד מדבר בבית משפטים מורכבים יש מילים שעדיין לא אומר אותן במלואן אך לאט לאט הוא מתקן אותן לדוגמא שיעורים אז הוא אומר שיעועים- הילד מבין כל דבר שאני אומרת לו לעשות או מבקשת ממנו - הוא בא הביתה ומספר לי איך היה לו בגן הוא לומד את הא- ב' בגן אז הוא אמר לי א- ב- ג בנוסף יודע למנות עד 10 יודע לזהות מספרים צורות צבעים מלבן ורוד שחור סגול תכלת כחול כתום אדום צהוב ירוק - וכל זה הוא למד בבית - בנוסף הוא ילד מאוד שמח ודואג לבני משפחתו יש לו אחות קטנה בת 9 חודשים ואחות בת 8 - הוא שר את כל שירי חנוכה והוא גם אומר את כל הברכות שלמדו בגן כמו שמע ישראל וכו'' מדובר בגן דתי
אשמח לקבל את חוות דעתך על כך שילדי צריך אבחון - היא אמרה לי זאת בדרך אגב לא זימנה אותי לשיחה לא רשמה את הדברים על הנייר לא נראה לי כי עשתה תצפיות של ממש
אודה על התייחסותך
בברכה
אושרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שמלאו לו 3-התפתחות - תגובה
07/12/2012אושרית שלום,
יש כמה אפשרויות להסביר את מה שאת מתארת. אפשרות אחת היא , שהילד ביישן, וסגור, ובגן איננו מראה את מה שאת רואה ושומעת בבית. זה קורה לפעמים, ואז צריך להמתין בסבלנות עד שהילד ירגיש בטחון וייפתח, ו צריך גם לעודד אותו יותר מהרגיל.
אפשרות שנייה היא, שהילד יודע פחות מיתר הילדים בגן, משום שהיה עד עכשו בבית, והגננת מרגישה הבדל בינו לבין הילדים הוותיקים. גם במקרה כזה, צריך להתאזר בסבלנות, ולראות איך הילד מסתגל.
אפשרות שלישית היא , כפי שאת רומזת, שהגננת קצת מגזימה בהתרשמות שלה לרעה, ורואה קשיים שאינם אמיתיים. אולי לא עשתה תצפית יסודית, כפי שאת חושבת, אולי היא קשוחה ורגילה לסטנדרט גבוה.
מכל מקום, טוב שתשוחחי איתה בצורה מפורטת ותשמעי ממנה מה בדיוק מפריע לה בילד.
וגם אם תמליץ לך ללכת לאבחון - אין בכך דבר נורא. אפשר שהילד יאובן ע"י איש מקצוע, הטוב ביותר הוא פסיכולוגית התפתחותית. אם יש בעייה כלשהי, היא תמליץ לט פל, ואם לא - הרי שהיא תחזק את דעתך שהכל בסדר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)