בת שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנה
    אופק
    21/01/2013

שלום. בתי בת השנה ושבועיים ילדה מתוקה וחייכנית עד מאד. מגיבה לשמה כשקוראים לה. הולכת סביב רהיטים. מוחאת כפיים, עושה ביי ביי. צוחקת צחוק מתגלגל. בכיינית עד מאד ונוטה להתלונן הרבה. אומרת רק אבא לאו דווקא בהקשר של אביה ואתזה . התחילה לפני חודשיים להשתמש באצבע המורה כמו הצבעה אבל בלי הקשר. לפני חודש הפסיקה ומאז אינה מצביעה. כשאני שואלת איפה אבא/אור/חתול יודעת להסתכל עם הראש אך אינה מצביעה. אני מנסה ללמד אותה מילים אך היא אינה חוזרת אחרי. אינה מחקה קולות של חיות ולא תמיד מבינה מה שאני מבקשת ממנה למרות שמבינה קחי ותני לי. האם צריך לדאוג מעניין ההבנה 11ההצבעה והמילים? מהו הטווח הנורמלי להצבעה? מה הטווח הנורמלי להתחיל ללכת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

אופק
    21/01/2013

שהיא גם לא משחילה לקונוס אלא רק מוציאה כנ''ל לגבי קופסא, היא רק מןציאה ולא מכניסה. כמו כן ניסינו מלא פעמים במשך חודשיים שלוש ללמד אותה ידיים למעלה על הראש והיא אינה מחקה אותנו 

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין - תגובה

21/01/2013

אמא יקרה,
    אני מתרשמת מן התיאורים שלך, שבסך הכל הילדה היא בנורמה, ומשיגה הישגים תואמים לגילה, ואין מה לדאוג. בהתפתחות יש תקופות שונות, של התקדמות מהירה, מול התקדמות איטית יותר, או אף עצירה. הרי הילד הוא אדם קטן, ולא רובוט, ולכן לא כל דבר שאנו מלמדים אותו הוא מחקה באופן אוטומטי, וטוב שכך. לעתים המשמעות מובנת לילד מאוחר יותר.
    לשאלותייך הספציפיות : ההצבעה אינה "חובה", ויש ילדים שאינם מצביעים.
    לגבי ההליכה - הנורמה היא עד גיל שנה וחצי.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו