מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן חודש וחציאופק10/02/2013
שלום ד"ר. בני בן שישה וחצי שבועות. אני שמה לב שכבר הגיע לגיל שצריך לחייך ועדיין אינו מחייך. קשר עין שלו לא משהו. לפעמים מביט בי אבל לכמה שניות ומפנה את המבט אבל לרוב לא מסוגל ליצור איתי קשר עין לאורך זמן.. כן עוקב אחר חפצים ונהנה להסתכל בבובות שבמובייל ואפילו מגיב אליהם בפרצופים מתרגשים.. הראש שלו לרוב מופנה לצד שמאל. כשאני מדברת אליו גם כהוא לא מסתכל עלי, אני רואה שהעיניים שלו נפתחות כמי שמזהה את קולי. מרים מעט את הראש ותזזיתי. למה אני מודאגת? כי כשהוא נולד בבית החולים אמרו לנו שיש לו היפוטוניה של חגורת הכתפיים .בבדיקה שבוע שעבר אצל פיזיוטרפיסטית התפתחותית, היא אמרה שיש לו "רק" טונוס שרירים מעט נמוך באיזור חגורת הכתפיים. כמו כן מיום היוולדו סובל מעצירויות. יש לו יציאה אחת לשבוע עד עשרה ימים. אני הבנתי שעצירות יכולה הרבה פעמים להיות ביטוי למחלה אחרת, בעיקר מחלות מטבוליות או נוירולוגיות. כיוון שאני ראה שהוא אינו מחייך, לא יוצר קשר עין, סובל מעצירויות ובעל טונוס נמוך, אני חוששת שמשהו לא תקין איתו.. אני מאד דואגת לו ומפחדת שאולי סובל משיתוק מוחין או אוטיזם. אני ממש אשמח אם תחווי דעתך ואולי תוכלי לומר לי לאיזה רופא עלי לפנות ע"מ לאבחן את הבעיה שלו. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן חודש וחצי - תגובה
10/02/2013אופק שלום,
אני נזהרת מאד מקביעת דעה, או אפילו חיווי דעה על בסיס תיאור באינטרנט. צריך לראות את הילד במכלול. ייתכן שאת מקצינה, והתנהגותו היא בס"ה נורמטיבית לגילו. ברור, שאין לו שיתוק מוחין !!! לגבי אוטיזם - איננו יכולים לדעת לפני גיל 7-8 ח' לפחות.
מאחר שאת מצביעה על מספר בעיות,כדאי קודם כל להתייעץ עם רופא הילדים ולהציג בפניו את חששותייך. הכתובת הבאה היא נוירולוג ילדים/רופא התפתחותי (זו מומחיות משולבת).
מאחלת לכם כל טוב, הרבה בריאות וגדילה נכונה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובכל זאת...
אופק10/02/2013למה ברור שאין לו שיתןק מוחין? ודרך אגב הרגע הוא חייך חיוך קטן של קמצנים אבל חייך. מקווה שזה היה חיוך סביבתי. ודבר אחרון, מה נסגר עם העצירויות שלו? על מה זה יכןל להצביע? עשו לו רנטגן מעיים והכל יצא תקין. הרופאה שלו אומרת שזו פשוט נטייה. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובכל זאת... - תגובה
10/02/2013אופק שוב שלום,
לשיתוק מוחיו יש תמונה ברורה, של הבדל בין שני צידי הגוף, של טונוס גבוה דווקא, כמו שרירים קפוצים.
לגבי העצירות - אינני רופאת ילדים ואני מנועה ממתן אבחנות, אבל יציאה אחת לשבוע או עשרה ימים זה בעיני סבל גדול מאד לילד. מדברים על נטייה, גם אצל מבוגרים : יש כאלה שיש להם "מעיים עצבניות", לעומת כאלה שיש להם "מעיים עצלניות", אבל אצל הקטנצ'יק שלך זה בהחלט קיצוני, ומצריך התייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)