מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשיים בגןשירי13/02/2013
יוכי שלום
ילדנו בן 5 נמצא בגן טרום חובה+חובה זו השנה השניה. הוא צעיר יליד נובמבר ואמור לעלות בשנה הבאה לכיתה א' (בנושא הזה יש הסכמה בינינו לגננת).
יש לנו 3 בנות נוספות בנות 11, 9 ושנה.
במהלך השנה שעברה בחודשים לאחר הולדת התינוקת היה לו קשה בגן. בעיקר תלונות של הגננת על תגובות אלימות. במשך 4 חודשים הגננת הייתה קוראת לי להרגיע אותו עד שהייתה לי שיחה עם האחראית על הגן - חשבתי שזה לא נכון לקרוא לי (כי הוא רצה שאני אבוא, ונפגעה סמכות הגננת) וזה אכן הופסק. כמו כן היה באבחון נוירולוגי ונשללה בשלב זה הפרעת קשב וריכוז. היינו במספר טיפולים רגשיים אצל מטפלת בהבעה ויצירה, אך לאחר מספר פגישות הרגשנו שזה לא לעניין והפסקנו. ביולי אוגוסט כשהגננת לא הייתה (הייתה המחליפה המנוסה זאת שאחראית על הגן) התנהג למופת. כמו כן מספטמבר עד עתה לא היו תלונות. בחודש האחרון מידי פעם חוזר להתפרצויות האלימות (מנסה לברוח מהגן, מגיב באלימות כלפי ילדים וצוות ובודק גבולות).
ראיתי שקשה לו בגן אחרי שהגננת מסיימת והחלטנו בתקופה הקרובה להוציא אותו מהגן בשעה 2. כמו כן אנחנו חושבים שהכיוון הנכון כרגע לערב את הפסיכולוגית של השפ"ח לתצפיות והדרכה לצוות.
בבית הוא ילד נהדר ואין קשיים מיוחדים. טמפרמנטי.. ילד נבון. אוהב לגזור, להרכיב פאזלים, לבנות בלגו, לעבוד בחוברות עבודה. כמו כן פעמיים בשבוע מתאמן בכדורגל שעה ורבע בכל פעם.
מה דעתך? איך עוד אפשר לעזור לו? סליחה על האורך תודה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים בגן - תגובה
13/02/2013שירי שלום,
נראה לי שאתם עושים את כל מה שצריך כדי לעזור לילד להתגבר על משבר הולדת האחות הקטנה. בעיקר - לתת לו תשומת-לב אישית. אני מבינה שגם בגן הוא מקבל יחס הולם. אני מעריכה שהוא יתגבר ויהיה בסדר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)