קשיים בגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיים בגן
    שירי
    13/02/2013

יוכי שלום

ילדנו בן 5 נמצא בגן טרום חובה+חובה זו השנה השניה. הוא צעיר יליד נובמבר ואמור לעלות בשנה הבאה לכיתה א' (בנושא הזה יש הסכמה בינינו לגננת).
    יש לנו 3 בנות נוספות בנות 11, 9 ושנה.

במהלך השנה שעברה בחודשים לאחר הולדת התינוקת היה לו קשה בגן. בעיקר תלונות של הגננת על תגובות אלימות. במשך 4 חודשים הגננת הייתה קוראת לי להרגיע אותו עד שהייתה לי שיחה עם האחראית על הגן - חשבתי שזה לא נכון לקרוא לי (כי הוא רצה שאני אבוא, ונפגעה סמכות הגננת) וזה אכן הופסק. כמו כן היה באבחון נוירולוגי ונשללה בשלב זה הפרעת קשב וריכוז. היינו במספר טיפולים רגשיים אצל מטפלת בהבעה ויצירה, אך לאחר מספר פגישות הרגשנו שזה לא לעניין והפסקנו. ביולי אוגוסט כשהגננת לא הייתה (הייתה המחליפה המנוסה זאת שאחראית על הגן) התנהג למופת. כמו כן מספטמבר עד עתה לא היו תלונות. בחודש האחרון מידי פעם חוזר להתפרצויות האלימות (מנסה לברוח מהגן, מגיב באלימות כלפי ילדים וצוות ובודק גבולות).

ראיתי שקשה לו בגן אחרי שהגננת מסיימת והחלטנו בתקופה הקרובה להוציא אותו מהגן בשעה 2. כמו כן אנחנו חושבים שהכיוון הנכון כרגע לערב את הפסיכולוגית של השפ"ח לתצפיות והדרכה לצוות.

בבית הוא ילד נהדר ואין קשיים מיוחדים. טמפרמנטי.. ילד נבון. אוהב לגזור, להרכיב פאזלים, לבנות בלגו, לעבוד בחוברות עבודה. כמו כן פעמיים בשבוע מתאמן בכדורגל שעה ורבע בכל פעם.

מה דעתך? איך עוד אפשר לעזור לו? סליחה על האורך תודה

שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיים בגן

הוספת תגובה

• קשיים בגן - תגובה

13/02/2013

שירי שלום,
    נראה לי שאתם עושים את כל מה שצריך כדי לעזור לילד להתגבר על משבר הולדת האחות הקטנה. בעיקר - לתת לו תשומת-לב אישית. אני מבינה שגם בגן הוא מקבל יחס הולם. אני מעריכה שהוא יתגבר ויהיה בסדר.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו