התפתחות דיבור ותקשורת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות דיבור ותקשורת
    אביב
    19/02/2013

שלום רב,

ביתי בת שנה ו-8 חודשים היא עדיין לא מדברת למעט שלוש מילים היא מבינה כל מה שאומרים לה ומבקשים ממנה. היא ילדה מאוד פעילה ואוהבת מאוד להשתולל ולשחק אבל....בגלל שהיא לא מדברת אז היא לא כל כך מתקשרת איתי ועם הסובבים אותה
    לא כמו שמצופה מהגיל שלה ויכול להיות שהיא עצבנית בגלל זה?. אם למשל היא רוצה על הידיים היא תבוא ותושיט את הידיים ואם היא רוצה לשתות היא תלך למטבח ותעמוד ליד הכיור ואם אשאל אותה מה היא רוצה היא תגיד אההה (כמו ששותים משהו טעים ואומרים בסוף אהההה) היא תרצה סיפור אז היא תביא לי ספר. הבעיה שמטרידה אותי זה שהיא לאחרונה מוחאת הרבה כפיים גם כשאין סיטואציה שמצדיקה זאת. ושאלה אחרונה האם זה שהיא נוקשת בלשון לעיתים צריך להדאיג? יכול להיות שסתם ילד נוקש לעיתים בלשון כמו למשל שהוא "גילה" את הלשון?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות דיבור ותקשורת

הוספת תגובה

• התפתחות דיבור ותקשורת - תגובה

20/02/2013

אביב שלום,
    לדברייך, ההבנה של הילדה טובה, אבל יש עיכוב בדיבור, ולכן הילדה משתמשת בתנועות שונות כדי לבטא את עצמה. זה טבעי וטוב. בהחלט ייתכן שהיא מרגישה תסכול בגלל הקושי להתבטא, ומביעה זאת ב"עצבנות".
    אני מציעה שתמתיני עוד חודש. אם לא תהייה פריצת דרך משמעותית, בקשי מרופא הילדים הפנייה לקלינאית תקשורת, שתאבחן את הילדה, ובמידת הצורך, תדריך אותך איך לעבוד איתה כדי לקדם את הדיבור.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו