מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תצילי אותי בבקשהנ26/02/2013
שלום רב,
אני אמא לשני ילדים, ילד בן 6 בגן חובה. וילדה בת 4.
אני מגדלת אותם לבד, והאבא רואה אותם פעמים בשבוע,
תקופה די ארוכה אני מרגישה שהילדים מתנהגים בצורה קשה מאוד ואני ארחיב,
אשמח אם תנחי אותי היכן צריך להתעלם , ואיך להגיב או להתמודד,
הילד הפך להיות דעתן ואף חוצפן , כל משימה שצריך לעשות אני אמורה לבקש המון ועד שנשמתי לא יוצאת זה לא קורה, הם רבים בניהם מרביצים בועטים לא מכבדים את ההורים אפילו לסבתא הם מתנהגים בצורה אחרת אולי בגלל שהם קרובים אליה? ללכת לגן הם מאיימים שלא ילכו , להתקלח זה גם בעיה, אני מבינה מצוין שזאת דרכם לקבל תשומת לב, למרות שאני המון מחמיאה מחבקת ומנשקת קונה ומפנקת. (ממש משתדלת) חשוב לי יותר מכל לגדל אותם לחיים בריאים ולערכים ואני לפעמים מרגישה תחושת כישלון בבקשה עיזרי לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד דבר בבקשה
נ26/02/2013מה עליי לעשות ברגע שאני מבקשת בקשה כמו להיכנס להתקלח ואני נתקלת בלא בא לי ? ומה עליי לעשות שאני אומרת להיכנס לחדר לחשוב ולא שמים עליי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר בבקשה - תגובה
26/02/2013נ שלום,
נראה לי שאת אמא חמה ומיטיבה, אבל אולי לא מספיק אסרטיבית, וותרנית מדי. חשוב להיות מאד סמכותיים וחד-משמעיים, כשמדובר בהתנהגויות הכרחיות ביום, כמו מקלחת, צחצוח שיניים, וכד'. לפעמים מספיק טון חמור כדי לגרום לילד לעשות. אפשר גם לחשוב על תכנית חיזוקים חיוביים, כמו : ילד שכל השבוע יעשה מה שאמא אומרת, יקבל ביום ששי צ'ופר קטן. זה פועל מצויין.
עשי "חוזה" עם הילדים, לגבי 3 דברים שהם מקיימים מייד כשאת אומרת להם, והבטיחי להם את הצ'ופר פעם בשבוע. אפשר גם להכין טבלה על המקרר, שבה תצייני כל ערב איך כל ילד מילא את הוראותייך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)