תצילי אותי בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תצילי אותי בבקשה
    נ
    26/02/2013

שלום רב,
    אני אמא לשני ילדים, ילד בן 6 בגן חובה. וילדה בת 4.
    אני מגדלת אותם לבד, והאבא רואה אותם פעמים בשבוע,
    תקופה די ארוכה אני מרגישה שהילדים מתנהגים בצורה קשה מאוד ואני ארחיב,
    אשמח אם תנחי אותי היכן צריך להתעלם , ואיך להגיב או להתמודד,
    הילד הפך להיות דעתן ואף חוצפן , כל משימה שצריך לעשות אני אמורה לבקש המון ועד שנשמתי לא יוצאת זה לא קורה, הם רבים בניהם מרביצים בועטים לא מכבדים את ההורים אפילו לסבתא הם מתנהגים בצורה אחרת אולי בגלל שהם קרובים אליה? ללכת לגן הם מאיימים שלא ילכו , להתקלח זה גם בעיה, אני מבינה מצוין שזאת דרכם לקבל תשומת לב, למרות שאני המון מחמיאה מחבקת ומנשקת קונה ומפנקת. (ממש משתדלת) חשוב לי יותר מכל לגדל אותם לחיים בריאים ולערכים ואני לפעמים מרגישה תחושת כישלון בבקשה עיזרי לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תצילי אותי בבקשה

הוספת תגובה

• ועוד דבר בבקשה

נ
    26/02/2013

מה עליי לעשות ברגע שאני מבקשת בקשה כמו להיכנס להתקלח ואני נתקלת בלא בא לי ? ומה עליי לעשות שאני אומרת להיכנס לחדר לחשוב ולא שמים עליי ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר בבקשה - תגובה

26/02/2013

נ שלום,
    נראה לי שאת אמא חמה ומיטיבה, אבל אולי לא מספיק אסרטיבית, וותרנית מדי. חשוב להיות מאד סמכותיים וחד-משמעיים, כשמדובר בהתנהגויות הכרחיות ביום, כמו מקלחת, צחצוח שיניים, וכד'. לפעמים מספיק טון חמור כדי לגרום לילד לעשות. אפשר גם לחשוב על תכנית חיזוקים חיוביים, כמו : ילד שכל השבוע יעשה מה שאמא אומרת, יקבל ביום ששי צ'ופר קטן. זה פועל מצויין.
    עשי "חוזה" עם הילדים, לגבי 3 דברים שהם מקיימים מייד כשאת אומרת להם, והבטיחי להם את הצ'ופר פעם בשבוע. אפשר גם להכין טבלה על המקרר, שבה תצייני כל ערב איך כל ילד מילא את הוראותייך.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו