הילד מרבה לבכות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הילד מרבה לבכות
    ג
    07/03/2013

יש לי 2 ילדים שנתיים ושנה. הבן שלי בן שנתיים ו3 חודשים, מתוק ומקסים, חייכן חברותי ונחמד. בשבוע האחרון הוא התחיל לפתוח בקונצרט בכיות על דברים קטנים שפעם הייתי מצליחה להרגיע אותו בשניות והיום זה סיפור שלם.. מתחיל לבכות ממש חזק ושום דבר לא מרגיע אותו.. לפעמים אני מצליחה להסיח דעתו ולפעמים לוקח יותר זמן.. מה שקורה זה שהוא נמצא במרכז העניינים וגורם לנו להתאמץ להרגיע אותו.. (לפעמים ניסיתי לתת לו להרגיע לבד, אך הרגשתי לא יפה לתת לו כ"כ הרבה לבכות כשברור שמשהו מציק לו..
    מן הסתם זה הגיל.. שהם בודקים את הגבולות ומה הם מסוגלים ומה אנחנו מסוגלים וכו'
    אולי הוא מתחיל לקנאות באחיו הקטן, למרות שאני ממש משתדלת לתת להם אהבה שווה..
    מה שכן, אני מרגישה אובדת עיצות.. הבכיות גורמות למתח ועצבים לי ולבעלי.. ומפריע לבית..
    מהי עצתך בשבילי? אשמח לדעת כיצד לנהוג!
    תודה רבה לך!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הילד מרבה לבכות

הוספת תגובה

• הילד מרבה לבכות - תגובה

08/03/2013

אמא יקרה שלום,
    בין גיל 2-3 אנחנו מדברים על גיל ה-TERRIBLE TWO. זה גיל שהילד נכנס לשלב התפתחותי של מאבק על עצמאות, ויש ילדים, בעלי מזג תקיף ו"סוער", שתקופה זו היא מאד לוחמנית אצלם. זו תופעה מאד מוכרת, אבל בהחלט לא קלה להורים.
    ההמלצה היא להיות תקיפים ושקטים מול הילד : להגיב ברוגע, אבל בסמכותיות, לא לוותר. דרך נוספת היא להתעלם. להניח לילד לבכות/לצעוק/להשתולל, ולצאת מהחדר. "לנשום עמוק ולא להגיב". זה עובד מצויין, והילד לומד להרגע. הוא פשוט מפנים, שלא כך ישיג את מה שהוא רוצה. בדרך כלל, לאחר כמה דקות הילד נרגע, ומגיע להורה להתפייס ולקבל חיבוק. גם אז צריך להיות מאופקים. לדרוש שיבקש סליחה, ולהמשיך הלאה.
    הרבה סבלנות ! בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו