מספר שאלות חשובות :

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר שאלות חשובות :
    ש
    20/03/2013

לד"ר יוכי שלום רב :
    ברצוני לשאול מספר שאלות שהם ממש קריטיים וחשובים בשבילי :
    יש לי ילד בן שנתיים ,שנראה לפעמים שהוא לא מקשיב לי שאני קוראת בשמו (הדבר קורה לא תמיד ,מידי פעם )הדבר קורה במיוחד כשהוא משחק .
    הוא עדיין חוזר על מילים שאני אומרת ,יש לו אוצר מילים יפה ,וכשאני יושבת איתו יש לו לפעמים מצבים שהוא כאילו לבד ,את מרגישה שהוא לא מקשיב לך תמיד והוא ישחק איך שמתחשק לו ,לקחתי אותו לאבחון בבית החולים ,הפסיכולגית היתה איתו ואיתי וגם הבן הגדול (בן 5.5)היה איתנו חלק מהזמן ,היא בחנה אותו במשך שעה וחצי והסיקה שיש לו בעיית תקשורת ,היא לא נתנה לי אבחון עדייין אבל היא כל הזמן ציינה את זה ואמרה "הוא לא נמצא שם ",כששאלתי אותה אם הוא אוטיסט היא לא בדיוק ענתה אך ככה מהתגובה הבנתי שהיא נוטה לחשוב כך ,שאלותיי הם :(בכוונה נתתי לך רקע קטן כדי שתביני על מה מדובר באופן כללי )
    1.האם ניתן לתת אבחנה כל כך נחרצת בשעה וחצי ?
    2.לבן שלי יש בוודאות קשר עין ,הוא יודע את שמו ,הוא מקשיב להוראות שאומרים לו ,כשהו רואה ילדים הוא מנסה להתקרב אליהם ,הם מעניינים אותו ,הוא משחק יפה עם אחיו -הוא מאוד אוהב להשתולל ,כשהיא ראתה אותו עם אחיו היא טענה שהוא משחק אבל הוא לא איתו ,הבן שלי מכיר את כל השמות של הסביבה הקרובה אליו,הוא משחק איתי ועם בעלי משחק מחבואים ,כאשר אני מחפשת אותו הוא מתחבא מתחת לשולחן או מאחורי המעילים ומתחיל לצחוק .
    לפי מה שאני יודעת (קראתי על זה המון ,אוטיסט הוא ילד שיש לו בעיית תקשורת אבל שהוא לא מקושר לסביבה ,גם הרמות הנמוכות יותר ,האם לפי מה שתיארתי זה משהו שיכול לאפיין אוטיסט ?ואיזה בעיית תקשורת נוספת יכולה להיות שלא קשורה לאוטיסט ?
    3. אם מגלים בעיית כלשהיא ,היכן אני יכולה לקבל דעה נוספת ?או היכן היית ממליצה לבדוק ?
    4.הבן שלי בן השנתיים מאוד מאוד אוהב שיריםושירי משחק ,לא אוהב לראות סרטים זה ממש משעמם אותו ,האם זה תקין?
    5.תראי אני חושבת שיש משהו לא תקין אולי בתקשורת של הבן שלי ,כי יש קטעים שהוא לא מקשיב ,שוב אני אדגיש לא תמיד ,האם יש משהו שיכול ככה לאפיין את זה ,לפי מה שתיארתי לך באופן כללי ? אני כמובן לא לוקחת את מה שאת אומרת לי כאבחנה אלא סתם כאיזשהיא אבחנה נוספת שאוכל לבדוק לעומק .
    סליחה על כמות הכתיבה הרבה
    תודה מראש
    שגית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות חשובות :

הוספת תגובה

• מספר שאלות חשובות : - תגובה

20/03/2013

שגית שלום,
    מתוך התיאור שלך, נראה שייתכן שמדובר בפיזור נפש, או במעין "חלימה", ולכן במצבים מסויימים, במיוחד כשהילד שקוע במשחק, כפי שאת מתארת, הוא לא קשוב לסביבה.
    מצד שני, אנחנו מדברים היום על מה שנקרא PDD, שזו הפרעת תקשורת התפתחותית, שהיא בעלת טווח רחב של תופעות, ויש מקרים קלים מאד. אולי הפסיכולוגית התכוונה לכך.
    גם התופעה של חזרה על מלים, בגיל שנתיים, יכולה להיות שלב נורמלי בהתפתחות השפה, מה שנקרא "שלב התוכי" של הילד, או זו תופעה של מה שנקרא "אקולליה", שאופיינית ל-PDD.
    כלומר, אם אסכם, קשה מאד לתת אבחנה ברורה לגבי הבן שלך כרגע, וכנראה שיהיה צורך לעקוב אחריו, לבדוק אותו שוב בעוד 3-4 ח', ואולי שוב בעוד 6 ח', כדי לראות את ההתפתחות ולדעת בוודאות.
    זה קורה לנו באחוז מסויים של המקרים, במיוחד דווקא במקרים הקלים, ורק במשך המעקב אחר הילד הדברים מתבהרים.
    כל טוב, חג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו