התנהגות חברתית מוגזמת?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות חברתית מוגזמת?
    נירה
    08/04/2013

שלום ד"ר יוכי. רצינו להתייעץ איתך לגבי נקודה שקצת מטרידה אותנו.
    בננו הבכור בן השנה וחצי חברותי מאוד, ולעיתים נראה חברותי מדי.
    לעיתים כשאנחנו נפגשים עם ילדים אחרים בני גילו הוא מגלה רצון עז להתקרב אליהם ולהיות איתם עד כדי שזה מעלה בהם התנגדות. הוא ממש 'מתעלק' עליהם למרות שאני מעניקה לו המון אהבה וחיבה. זו התנהגות שחוזרת על עצמה בכל מפגש עם אנשים. כשאנחנו הולכים להורים הוא ממש שמח לקראתם אבל באיזשהו שלב זה כבר הופך לממש התעלקות עליהם והוא לא מרפה, במיוחד עם אחותי הקטנה שהוא פשוט כל הזמן הולך אליה ורוצה שתרים אותו, כך שלמרות שהיא ממש אוהבת אותו אחרי כמה זמן היא פשוט מתעייפת ממנו. זו נקודה שממש מטרידה אותי כי לפעמים זה ממש מביך, וגורם לאחרים להתרחק ממנו למרות שהוא ממש חמוד ובהתחלה כולם רוצים להיות בקרבתו. האם זו התנהגות סבירה בגילו?(רק בן שנה וחצי..), זה נראה כאילו הוא לא מבין את הדינמיקה החברתית עם אנשים אחרים. אתמול לדוג' הלכנו לגן שעשועים עם חברתי ובנה, והוא ממש התעקש בבכי ללכת איתו יד ביד, עד שהילד השני ממש בכה ולא רצה. בנוסף עם ילדה אחרת הוא כל הזמן קרא בשמה ורצה לחבקה עד שהיא ממש בכתה והתרחקה, או שהוא כל הזמן הלך לאמו של הילד ורצה ממנה יחס למרות שאני ממש נתתי לו יחס וניסיתי לזכות בתשומת ליבו ללא התיחסות מצדו. האם זו בעיה שדורשת טיפול מקצועי או שיכולה להעיד על בעיה התפתחותית? מצטערת על השאלה הארוכה, אני פשוט ממש מוטרדת מזה בימים האחרונים. תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות חברתית מוגזמת?

הוספת תגובה

• התנהגות חברתית מוגזמת? - תגובה

09/04/2013

נירה שלום,

בוודאי שילד בן שנה וחצי רק מתחיל את דרכו בעולם, וזו רק ההתחלה המאד ראשונית של הבנת יחסים בין אנשים. הוא כנראה ילד פתוח, וסקרן, ומנסה לבדוק את הסביבה : במגע, במשחק, וכו'. אין מה להיבהל מכך. זו לא בעייה, ואני בטוחה שמתוך ההתנסות שלו הוא ילמד למתן את ההתנהגות, ויידע למי הוא יכול להתקרב, ולמי לא, כמה אפשר להתקרב, לנגוע, וכו'. אל תדאגי. הניחי לו. זה יבוא.
    כל טוב!.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו