מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טורטיקוליס ועיכוב התפתחותיענת10/04/2013
שלום,
התינוקת שלי בת חמישה חודשים. נולדה בשבוע 37 ומגיל חודש אובחן טורטיקוליס. מגיל חודש ועד ארבעה חודשים טופלה על ידי פיזיותרפיסטית ועשיתי את התרגילים ( מתיחות כואבות!) שהיא נתנה לי שלוש פעמים ביום.
בעקבות זאת נראה שיפור- על הבטן יכולה לשכב עם הראש לצד השני עד סוף הטווח ועל הגב יכולה להגיע עד לסוף הטווח ( לא תמיד רוצה..), כמו כן כששוכבת על הבטן ראשה במרכז פעמים רבות.
בעקבות השיפור, הפסקתי את המתיחות ( התינוקת שלי התחילה להגיב בצרחות עצבניות ונראה לי שהיא פשוט התחילה להבין, מה שלא היה כשהייתה ממש קטנה) וגם את הביקורים אצל הפיזיותרפיסטית כיוון שבכל פעם שהגענו לשם ביתי צרחה צרחות נוראיות או פשוט נרדמה. הפיזיותרפיסטית הנחתה אותי ואני ממשיכה לעשות תרגילים פאסיביים בבית.
במקום זאת, אני הולכת עם ביתי פעמיים בשבוע לטיפול של מלווה התפתחותית שעושה לה מעין פלנדקרייז, במקום מתיחות- שחרור השרירים.
למרות כל זאת, לביתי איחור התפתחותי- היא מתקשה מאוד לשכב על הבטן- בבית מחזיקה את הראש דקה -שתיים ואז נופלת ובוכה ( למרות שמנסה כל פעם מחדש להרים..עד שמתייאשת) אגב, בעגלה מסוגלת להחזיק את הראש מעלה 10-30 דקות!
היא התהפכה כמה פעמיים- לצד שמאל ( זו הנטייה שלה) בלבד לפני שבועיים ומאז לא חזרה על זה. אגב בצד התקשורתי, נראה מצוין- מחייכת, צוחקת, ממלמלת ואף צועקת לקרוא לי.אוכלת וישנה מצוין ובסך הכל נינוחה.
רופאה התפתחותית מטעם המכון להתפתחות הילד ראתה אותה בגיל ארבעה חודשים וחצי ואמרה שיש עיכוב קל במוטוריקה גסה, אולם מתקדמת כל הזמן. היא כתבה:" קיים פליגצפלי אוקסיפטלי מימין, טונוס ירוד בחגורת הכתפיים מעט, רגליים תקין, שאר הבדיקה תקינה למעט צוואר קצר מעט. לא התרשמתי מדיסמורפיזם"
שאלותיי:
1. האם תוכלי להסביר את המילים המקצועיות שכתבה הרופאה ואינני מבינה אותם?
2. לאחותי בן עם CP, טונוס גבוה מאוד ולכן אני חוששת מאוד בעניין ביתי. אם הרופא כותבת שנמצאו תקינים:"עצבים קרינאליים, מסה שרירים, חוזק שרירים, ממצאים וסטיבולרים, תחושה, טונוס, החזרים גידיים". אני יכולה להיות רגועה שאין לה CP?
3. כיצד את מסבירה את ההבדלים במשך הזמן שיכולה להחזיק את הראש בין הבית לעגלה?
4. מה יכולות להיות ההשלכות של איחורים מהסוג של בתי ומנסיונך, איך נראית התמונה בעתיד אצל ילדים עם טורטיקוליס ועיכוב התפתחותי מוטורי?
5. האם יש מצב שהיא בכלל לא תתהפך? תזחל? כלומר האם יש מצב שילדים מדלגים על שלבים ובכל זאת מתקדמים או כמו שבעלי אומר:"היא לא תזחל לחופה.."..
6. מה את ממליצה לי לעשות בעניין הטיפולים- האם להתעקש עם הילדה ולהגיע לפיזיותרפיה למרות ההתנגדות הקיצונית שלה או להסתפק בטיפולי הפלנדקרייז ותרגילים שאני עושה לה בית?
אני מצטערת על ההודעה הארוכה, ניתן לראות כמה אני מודאגת בעיקר לאור האחיין המתוק שלי...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טורטיקוליס ועיכוב התפתחותי - תגובה
10/04/2013יעל שלום,
ברור שאין לילדה CP, אבל יש בעייה מסויימת של השרירים, בכיוון רפיון, כפי שהרופאה מציינת. לדעתי, כדאי וחשוב שתמשיכו בטיפול אצל פיזיותרפיסטית מוסמכת ומומחית בהתפתחות הילד, גם אם הילדה מגיבה בצעקות. זה לא נעים, אבל זה חשוב להמשך ההתפתחות התקינה.חשוב שתהייו במעקב במסגרת מקצועית מוכרת.
כל טוב, בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)