מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויסות חושי? קשה וריכוז? אף אחד מהם?רויטל27/04/2013
הי לכולם,
יש לי ילדה בת שלוש- מצחיקה, מתוקה, אהובה, יפיפיה. אבל יחד עם כל הסופרלטיבים שאני יכולה להרעיף עליה עד אין קץ אני חושדת שיש לה קושי בלנתק את עצמה מגירויים ולהתמיד במטלה.
אני שמה לב לילדים קטנים ממנה שממש חוקרים ולומדים לבד ואצלי...עוד שבועיים שלוש והיא קופצת מדבר לדבר. והיא מוסחת בקלות. אני מרגישה שקצת קשה לה היא מיד מבקשת משהו לאכול או מוצץ...
אני ממש מפחדת להעלות זאת על דל שפתיי אבל אולי מדובר בהפרעה כל שהיא? קשב וריכוז? ויסות חושי?
אני מתחילה לקרוא על זה ואני ממש חרדה עד כמה זה יכול להתאים לה.
לגבי ויסות חושי- היא לא אוהבת להתנדנד על נדנדה וגם זה עשוי להסביר קושי וביסות חושי....
ניסינו לפנות למכון להתפתחות הילד אבל בגן הגננת כתבה דוח שמתאר ילדה אחרת ולכן אני משערת שלא זימנו אותנו לאבחון. אבל בשיחה אחד על אחד עם הגננת היא סיפרה לי שהיא קצרה בטוח הקשב בהשוואה לאחרים ולכן היא זקוקה ליותר גיוון.אבל היא מגוונת לה והיא מתמידה במטלה יחד עם כולם. אולם היא מרגישה שמיכלי משתדלת קצת יותר מכולם. אבל אולי זה גורם לה לתסכול רב יותר?
ההכרה שאולי יש לה משהו בהחלט מבהילה אותי ואני בטוחה שאני קצת מלחיצה אותה לנסות לעשות דברים לבד כי אני מותשת מלהעסיק אותה כל הזמן ולגרות אותה כל הזמן..ולבטח אני גורמת לה נזק...בקיצור מעגל "קסמים"...
סדר בבלגן? מישהו?
אשמח גם לתגובה של הורים שחשים כמוני וגם לאנשי מקצוע מתחום הריפוי בעיסוק או הנוירולוגיה ופסיכולוגיה של הילד, אם יש כאלה כאן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויסות חושי? קשה וריכוז? אף אחד מהם? - תגובה
29/04/2013רויטל שלום,
ייתכן שלבת שלך יש בעייה של ויסות חושי לפי תיאורך, וגם ייתכן שהיא ילדה עם קשיי מיקוד וקשב. זה לא אסון, ואין מה להיבהל מכך. לטובת הילדה, וגם עבורך, חשוב שהילדה תעבור אבחון, ואפשר יהיה להדריך אותך כיצד לעבוד איתה, כדי להקנות לה גבולות, ובסיס להתנהלות יותר מאורגנת תוך ריכוז : איך לסדר את החדר שלה (מה שפחות חפצים!), איך להפעיל אותה (לשחק במשהו רבע שעה, לשים אותו במקום, לנוח 5 ד' ורק אח"כ לעבור למשחק אחר) וכד'. אם תתחילי לטפל בכך מוקדם, הסיכוי לשיפור יגדל.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)