תינוק בן שנה וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן שנה וחצי
    מי
    05/05/2013

יש לי תינוק בן שנה וחצי אומר הרבה מילים למשל: אבא, אמא, סבא, סבתא, אוטו, רוח, פרח, בננה, תפוח, פה, סנטר, עין, לישון, מגלשה, נדנדה, ביצה, חביתה, כוס ועוד ועוד...

הבעיה שלי שרוב המילים שמשתמש הם לא שלמות בכלל לדוגמא: חביתה-תה, לישון-שו, ביצה-צה, סנטר-טה, כוס-כו, נדנדה-דה, פרח-פיה, אמא-אמה, בננה-ננה ועוד עוד...

מעבר לזה לא מצרף מילים כלל, ולא משתמש במילים כן, ולא או לחילופין בג'סטה הנכונה, פעם היה אומר לי לא עם הראש אבל זה פסק לאחרונה.

אחות טיפת חלב שאלה אותי עם משתמש במילות פועל כמו: עוד, קח, תן וכו' ושמתי לב שלא משתמש בהם בכלל, האם זה מעיד על בעיה?

כן חוזר אחרי מילים שאני אומרת, קורא בשמות אחיו, ומחקה המון קולות של חיות.

ושאלה אחרונה, כשאני יושבת איתו ביחד עם ספר תמונות ושואלת אותו לדוגמא איפא כדור, הוא יסתכל ולא יצביע, אבל עם אני אצביע על הכדור ואשאל אותו מה זה? יענה לי כווו (כדור במילים שלו) כך לגבי כל התמונות שמכיר בספר, האם זה מעיד על בעיה?
    גם כשאני מקרבת אליו את פניי ושואלת אותו איפא אף, פה סנטר הוא לרוב לא יענה לי אבל עם אקח בובה ואשאל אותו מה זה על כל איבר בפנים, הוא יענה לי.

אני די מוטרדת, אחיו לא היו כך, האם יש לי סיבה לדאגה?????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן שנה וחצי

הוספת תגובה

• רוצה להוסיף...

מי
    05/05/2013

שכן מצביע באופן כללי כשרוצה מים או אותי או כל דבר אחר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה וחצי - תגובה

06/05/2013

Hi,
    I am in the States for a week, so i will answer in English.
    I think that it will be good to go to a Speech Therapist, and let her examine the child. She will then tell you what you need to do.
    Best

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך...אבל

מי
    06/05/2013

מתגובתך אני מבינה שזה לא שכיח בגילו לדבר ככה ושכן יש בעיה.
    לי אמרו שהמון ילדים בגילו מדברים לא מושלם ושזה טבעי, האם הטעו אותי?
    ולמה ללכת לתרפיה בדיבור בגילו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך...אבל - תגובה

09/05/2013

Hi,
    I cannot know for sure, without seeing the child, but it seems from your description, that the kid may be a bit delayed for his age. So, the best way to know is to have a speech-therapist examine him. It does not necessarily mean that he needs therapy.
    Best

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגע....

מי
    09/05/2013

אז בגיל שנה וחצי תינוק שאומר בין 40-50 מילים בערך כולל המון קולות של חיות, שמות אחיו ומשפחה הוא מאחר מעט??? או בגלל שיבושי ההיגוי שציינתי???
    או בגלל משהו אחר שרשמתי? חשוב לי לדעת במה הוא מאחר, כי הבנתי שהמון ילדים לא מדברים בכלל בגילו ולא הציעו להם תרפיה בדיבור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגע.... - תגובה

13/05/2013

שוב שלוםץ
    קלינאיות תקשורת הן עמוסות מאד, ובדרך כלל מציעות להמתין עד גיל שנתיים, מאחר שאת ציינת שאת מודאגת, הצעתי שתגשי לאבחון, זו בחירה שלך,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו