שיבושים בדיבור והפרעות התנהגותיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיבושים בדיבור והפרעות התנהגותיות
    הילה
    23/05/2013

שלום רב.
    בני בן 3.5, אחד מתאומים. נולד עם טורטיקוליס והד לג חמור, ולאחר מכן אובחן עם היפוטוניה. טופל בפיזיוטרפיה עד גיל שנה.
    כיום, יש כמה נושאים שמטרידים אותי ורציתי לשאול בדעתך האם יש צורך לפנות איתו לאבחון.

מבחינת השפה- הוא עדיין לא מבטא את האותיות ר ו ל- אומר י במקום. מתקשה גם עם ש ו צ. גמגם לתקופה של כמה חודשים- עבר לבד- אבל עדיין כשעייף מאוד- "בורח" לו גמגום.

מבחינת התנהגות- יש לו התנהגויות "אובססיביות" ספציפיות בכמה תחומים. למשל- אם מישהו קורא לא נכון משפט בספר- הוא יתעצבן ויתחיל לבכות ו"ישבור את הכלים". אותו דבר נכון לגבי שבירת כל "חוק" שקיים אצלו בתפיסה- אם במשחק, ציור, פעולה. הדבר נכון גם לגבי אוכל- אם למשל נחתוך לו את האוכל בצורה לא "נכונה" בעיניו- יסרב לאכול.

יש לציין שהתנהגויות אלה לא קבועות- אבל כן חוזרות על עצמן.

מעבר לכך- הוא ילד חכם מאוד, בעל יכולת טכנית מפותחת לגילו, ויצירתי ומוכשר בציור.

האם יש מקום לאבחון / טיפול?

המון תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שיבושים בדיבור והפרעות התנהגותיות - תגובה

23/05/2013

הילה שלום,
    כל התופעות שאת מתארת מבחינת ההיגוי - הן נורמטיביות לגיל, ועשויות להימשך עד גיל 6. במיוחד קשיי ההיגוי של ש, ס, ז, צ (האותיות השורקות) עשוי להיות משובש עד גיל 6.
    לגבי ההתנהגות - זה נראה לי כתכונת אישיות : ילד שהוא קצת עקשן, דעתן, אולי קצת מתגונן ועומד על שלו.קצת נוקשה בהסתגלות. לא נראה לי כתמונה קיצונית המהווה בעייה. אינני מתרשמת שכרגע יש צורך בהתערבות.
    המתינו עם ההיגוי עוד שנה, בהחלט ייתכן שהעניין יסתדר. גם לגבי ההתנהגות. אולי המצב ישתפר כשתפרידו בין התאומים והוא יחוש יותר עצמאי.
    כל טוב !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו