מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איחור בדיבור ואוטיזםאביב24/05/2013
שלום לך,
קראתי מספר פעמים על הקשר בין איחור בדיבור לבין אוטיזם
יש לי ילדה בת שנתיים שהיא עדיין לא ממש מדברת למעט מספר מילים משובשות
היא מתקשרת באמצעים אחרים מלבד דיבור היא יוצרת קשר עין ומבינה הכל
שאלתי היא - האם כל פעוט שמאחר בדיבור הוא אוטיסט?? אני ממש מודאגת מזה.
האם יש התנהגויות מסוימות או דברים אחרים שקשורים להתפתחות הילד שיכולים לשלול אוטיזם? (ולהרגיע אותי קצת..)
תודה רבה
ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בדיבור ואוטיזם - תגובה
24/05/2013אביב שלום,
אמנם יש קשר בין איחור בדיבור לבין אוטיזם, וחלק מהילדים המאובחנים כאוטיסטים מאחרים בהתפתחות הדיבור. לפעמים, ההתנהגות האוטיסטית היא תוצאה מכך שהילד מאחר בדיבור, ואיננו מסוגל לבטא את עצמו. וכשמטפלים בו, והשפה מתפתחת, ההתנהגויות האוטיסטיות נעלמות.
אבל צריך להבין, שעיקר הבעייה באוטיזם הוא בתקשורת לקוייה ! הילד איננו מתייחס לאנשים, או לילדים אחרים, לא יוצר קשר-עין, לא מגיב כשפונים אליו, אינו יוזם פנייה לאחרים, הוא ממוקד בפעולות מסויימות וחוזר עליהן שוב ושוב,. לפי תיאורך, לא נראה לי שהילד שלך דומה לסימנים שציינתי.
בכל אופן, כדאי שתבקשו אבחון של קלינאית תקשורת. חשוב לעזור לילד לפתח את השפה, כדי שלא ירגיש מתוסכל ב התבטאות שלו, ושונה מילדים אחרים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
אביב24/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)