שאלה??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה??
    מי
    04/06/2013

יש לי שאלה (תינוק בן שנה ושמונה)

אם יש קשר עין תקין ונורמלי לתינוק, משמע מביט בי שאני מדברת אליו, ועונה לי אם אני שואלת משהו (לדוגמא: איך עושה כיבשה?) שאני שרה לו ומספרת סיפורים והוא קשוב, שהוא מראה לי תמונות בספר למשל: כשאני שואלת מה זה בליווי הצבעה? והוא עונה לי בקול בליווי מבט, כשאני מביאה לו צעצוע חדש והוא מסתכל עלי ועל הצעצוע ומחייך.

השאלה שלי בעצם היא האם לילד עם קשר עין תקין כמו שציינתי עדיין יש סיכוי להיות אוטיסט, או שלאוטיסטים יש קשר עין לא תקין נקודה?האם ישנם ילדים אוטיסטים יש קשר עין כזה כמו שציינתי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה??

הוספת תגובה

• שאלה?? - תגובה

05/06/2013

שלום,
    עפ"י הגדרה, אוטיזם מאופיין ע"י קשר-עין לא תקין. זה אחד הקריטריונים הראשיים. אבל - לא מדובר בקריטריון שהוא "כן או לא". כלומר : יש הרבה מקרים שיש קשר-עין, אבל הוא חלקי, או לקוי. הוא לא מתקיים תמיד, או הוא קורה לשבריר שנייה וניתק.
    לפי התיאור שלך, איכות קשר-העין היא טובה.
    יחד עם זאת, לאוטיזם יש כ-12 קריטריונים ואם חלקם קיימים, הילד יוגדר כאוטיסט, גם אם קשר-העין נראה בסדר.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו