בוכה הרבה ואולי מקנא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בוכה הרבה ואולי מקנא
    ענת
    18/06/2013

ד"ק יוכי שלום,

יש לנו ילד בן שנתיים וחצי ועוד ילד בן שנה וקצת. הבעיה היא: בני הגדול התחיל פתאום לבכות הרבה, גם בבוקר במעון. אני חושבת שהכל התחיל בשבוע של מסיבת הסיום שלו (אז חשבת שאול הוא היה קצת בלחץ) אבל זה נמשך עדיין אחרי. הוא מתלונן לי לפעמים על כאבי בטן. יכול להיות שזה ריגשי?
    כמו כן הוא גם התחיל למשוך בשיער לאחיו הקטן בלי שום סיבה, (לפעמים זה בבכי) הוא התחיל לאחרונה ללכת (אם כי עוד לא מדבר) אז חשבתי שאולי הגדול קצת מקנא.
    יש לו קטע גם שתוך כדי משחק הוא עולה עליו ומתיישב עליו ברמות שזה כואב-ולפעמים הם משתוללים ואני חוששת שזה מסוכן. הם ילדים מאד עדינים וב"ה טובים, אך מדאיג אותי השלב הזה בהתפתחות של הגדול.
    מה לעשות כדי שיפסיק את משיכת השיער ואת הלעלות עליו?
    ואם זה נובע מקנאה, מה עוד עליי לעשות כדי שירגיש בטוח במקום שלו כי אני באמת נותנת אהבה ויחס רב לשניהם.

שאלה נוספת, בני הגדול בן השנתיים וחצי עולה לגן שנה הבאה, הוא יליד נובמבר. רציתי לשלוח אותו לגן פרטי קרוב לבית אך הגננת אמרה שהוא יהיה הכי גדול בגן והבא אחריו הוא יליד ינואר, הוא יחגוג 3 בנובמבר ואצלינו זה תספורת וכיפה, האם זה בעיה שהוא יהיה הכי גדול והרוב קטנים ממנו? בפרט שהוא גם הגדול בבית, מבחינת התפתחות וגם מבחינה שיכלית? הוא ילד חכם מאד אך גם רגיש..

אני ממש מודה לך מראש על התשובה,
    כמו תמיד את עוזרת מאד וה' ישלם לך את שכרך,
    תודה
    ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בוכה הרבה ואולי מקנא

הוספת תגובה

• בוכה הרבה ואולי מקנא - תגובה

18/06/2013

שלום ענת,

ילדים עוברים תקופות שונות במהלך ההתפתחות שלהם, וזה מתבטא בשינויי התנהגות. לפעמים מתפתח פחד מסויים, או אולי רגש של קנאה, ולכן הבכי. כנראה שהבטחון העצמי שלו ירד, והוא נסוג קצת בהתנהגות, ומחפש הגנה שלכם, או תשומת לב באמצעות הבכי, ואולי גם התלונות על כאבי-בטן הן לא אמיתיות. בהחלט יכול להיות.
    נסי להיות ליד הילדים כשהם יחד, כדי שהגדול לא יפגע בקטן. זה גם בסדר אם תעירי לגדול שאסור לו להכאיב לאחיו הקטן. את יכולה גם לקחת אותו בשתי ידיים, ולהרחיק אותו מאחיו, כך שיבין שאת כועסת עליו וזאת התנהגות אסורה.
    לגבי הגן - לא טוב שרוב הילדים יהיו קטנים ממנו, כי אז הגננת בוודאי תעבוד איתם ברמה נמוכה יותר, לפי גילם, והבן שלך יצא מקופח. חשוב לגרות ילד, ולהפעיל את המחשבה שלו יחד עם ילדים בני גילו, ואפילו קצת גדולים יותר ממנו. השאיפה היא תמיד למעלה !.
    כל טוב, שהקב"ה יברך אתכם, ותזכי לגדל את הילדים בנחת ובבריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו