בוכה הרבה ולא מדבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בוכה הרבה ולא מדבר
    ענת
    14/07/2013

ד"ר יוכי שלום רב,
    הפורום שלך מקסים ותשובותייך עוזרות תמיד.
    יש לי בן מתוק בן שנה וחצי הוא הילד השנה במשפחה, ויש לי 2 שאלות לשאול:
    1. הוא כמעט לא מדבר, הוא אומר "מה" לאמא. ו"מהה" למים ו"בא" לאבא, וזהו. לפעמים זה נראה לי שהוא חוזר על הברות סופיות אבל זה יותר דימיון שלי. בטיפת חלב ראתה אותו רופאת התפתחות לפני חודש ואמרה שכנראה לוקח לו זמן מבחינה שפתית, כי חוץ מזה ב"ה מתפתח יפה, עכשיו מאז שאני איתו בבית הוא התקדם מאד, מצביע על מה שרוצה וכו'. אני רוצה לשאול אותך, אילו טיפים את יכולה לתת לי כדי לעורר אותו יותר לדבר ולתקשר?
    אני מתכוונת לטיפים מקצועיים מעבר למה שאני עושה: מדברת איתו הרבה, מקריאה לו הרבה ספרים..
    2. הוא התחיל לבכות המון והוא לא יודע לחכות בסבלנות.. למשל בבוקר שהוא מתעורר ורוצה דייסה, הוא בוכה כל הזמן עד שהבקבוק נכנס לפה שלו- אני אומרת לו חכה מותק אני מכינה לך דייסה, וזה לא מעניין אותו.. וכך לפעמים הרבה הוא מיילל.. זה מעצבן אותי מאד מאד..
    מה את ממליצה לי לעשות?

תודה רבה, ענת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בוכה הרבה ולא מדבר

הוספת תגובה

• בוכה הרבה ולא מדבר - תגובה

14/07/2013

ענת שלום,
    1. בעניין השפה - חשוב לדבר הרבה אל הילד, ולהראות לו תמונות בליווי השמות של החפצים בתמונות, כך שישמע כל מילה באופן ברור. חשוב לדבר מול הילד, כך שיראה את תנועות השפתיים שלנו, חשוב להקריא לו.
    2. בעניין הבכי - זו תקופה בהתפתחות הילד, ובדרך כלל היא חולפת. נסי לא להתרגש מכך, ולא להראות לילד שאת כועסת. זה מחריף את המצב. תהיי רגועה, דברי אליו בשקט. זה ירגיע אותו.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו