מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עשיית צרכים ילד בן 3.5הילי24/07/2013
שלום,
בני בן השלוש וחצי נגמל כבר לפני שנה. במעבר מגן לגן, אחרי חצי שנה שהיה גמול, השתלב בקבוצה בה רוב הילדים קטנים ממנו. חזר באופן לא קבוע לעשות צרכיו בתחתונים, היו שבועות בהן זה התרחש על בסיס יומי. עד היום, מידי פעם עושה קקי בתחתונים וזה קורה בעיקר בגן.
אני בטוחה שיש לו שליטה על כך וכי לא מדובר בבעיה פיזיולוגית וחשוב לי לציין כי הוא גמול גם בלילה.
מבקשת את עזרתך כי אני ממש מתקשה להבין מדוע גם היום, מידי פעם, עושה צרכיו בתחתונים. האם זו זעקה לעזרה ואיך אני צריכה להתייחס לכך?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשיית צרכים ילד בן 3.5 - תגובה
24/07/2013הילי שלום,
את אמורה להכיר את הילד שלך, ולדעת אם יש בעייה מסויימת שמטרידה אותו, או גורמת לו למצוקה, והיא הסיבה לעשיית הצרכים בתחתונים. חשוב לציין, שלפעמים הבעייה היא בגן, ולא בבית : למשל, שהגננת אינה מספיק קשובה אליו, או שיש ילד מסויים שמתנכל לו, או שמשהו קשה לו, והוא מרגיש מאויים בגן. העובדה שזה קורה בעיקר בגן מעידה על כך, שייתכן שלא טוב לו שם. חשוב לך לדבר עם הגננת ולבדוק. אולי אפילו לבוא מידי פעם במפתיע לגן ולצפות בו.
מאידך, בגיל 3 וחצי, בהחלט ייתכן שעדיין יש בעייה פיזיולוגית, והשליטה איננה מלאה, כך שקורים "פנצ'רים" מידי פעם. גם זה קורה עד גיל 4 לערך. הוא עדיין נחשב ילד צעיר, ו"מותר" לו, שהשליטה לא תהייה שלמה ותקרה נסיגה.
בדקי את העניין.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיית צרכים ילד בן 3.5 - המשך
הילי01/08/2013תודה רבה על תשובתך!
ניסיתי לשים לב השבוע לפעמים בהם זה קרה. זה קרה פעם אחת בגן ופעם שנייה בבית. אני לא לגמרי מבינה האם זה התנהגותי או פיזיולוגי. בגן נראה שהכול די כרגיל והגננת שלו היא דמות קשובה מאוד לכן נשארה לי האופציה השנייה שאולי אינו שולט בצרכיו. כיצד אוכל לבדוק זאת?
שוב, תודה רבה!
הילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיית צרכים ילד בן 3.5 - המשך - תגובה
01/08/2013הילי שלום,
אם הכל בסדר בגן, הרי ככל הנראה, הכשלון בשליטה הוא פיזיולוגי. כפי שניסיתי להסביר לך קודם, תהליך הגמילה הוא הדרגתי ומורכב, לא כן/לא. בהחלט ייתכן, וזה מוכר לנו, שבתקופות מסויימות, הילד לפעמים מאבד שליטה : איננו מרוכז בעצמו, או שהוא מרוכז בדבר אחר, כמו משחק עם חברים, ואז איננו מודע לצורך שלו להתרוקן. אין לנו דרך לבדוק זאת באופן אובייקטיבי, אבל ידוע לנו שזה קורה להרבה ילדים סביב גיל הגמילה.
כפי שאמרתי, אינני רואה סיבה לדאגה, ואני מציעה לך להרגע. לא לעסוק בנושא, ובעיקר - לא לשדר לילד לחץ, או כעס, או תחושת כשלון. זה בוודאי יסתדר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 3.5 - תגובה
הילי05/08/2013תודה רבה על ייעוץ מקצועי ומהיר.
מקווה שבחזרה לגן התופעה תעלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)