האם להעביר גן?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם להעביר גן?
    אבאל'ה
    16/09/2013

שלום לכולם,
    אני אבא לתאומים, בן ובת, בני שנתיים ושלושה חודשים. הם נמצאים כרגע שנה שנייה בגן פרטי. בניגוד לשנה שעברה, השנה הם "הגדולים" בגן. לבן יש עיכוב בהתפתחות, כלומר, הוא לא מדבר כמעט למעט מילים בודדות, משחק הרבה לבד ומגיב לשמו לסירוגין.
    היינו אצל קלינאית תקשורת שאמרה שהכל עניין של זמן מכיוון שהוא מתפתח ב"קפיצות".
    השנה יש רק 8 ילדים בגן (עם שתי גננות) מתוכם כ-4 בני שנה ומטה ומשום כך אשתי ואני חושבים להעבירם לגן אחר. מצד אחד, בגן עם 30 ילדים תהיה להם המון אינטראקציה עם ילדים אחרים ומצד שני הם לא יקבלו את אותו היחס האישי שמקבלים היום (שניהם עדינים מאוד אך הבן בעיקר).
    הדילמה שלנו היא האם יותר חשוב שיהיו עם הרבה ילדים בני גילם ומעלה בגן או שיקבלו יחס יותר אישי מהגננות ובשנה הבאה כבר יהיו מחושלים יותר לקראת גן עיריה?

נודה לכל תשובה...

אבאל'ה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם להעביר גן?

הוספת תגובה

• העברת גן

ד"ר בן-נון
    18/09/2013

אבא יקר שלום,

לגבי הבן - עדיף לדעתי שיהיה בגן קטן, בו יקבל יחס אישי ומטפח מצד הגננת. הייתי אפילו מבקשת ממנה להשקיע בו יותר מהרגיל בעניין שפה ותקשורת. אולי אפילו כדאי לבקש, שקלינאית התקשורת תדריך אותה כיצב לעשות זאת, כדי לקדם אותו.
    לגבי הילדה - ייתכן שהיתה נהנית ומרוויחה גם מגן רגיל, עם מספר רב של ילדים.
    כל טוב, שנה טובה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו