איך ניתן לעזור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך ניתן לעזור
    ha
    16/10/2013

שלום רב,
    אנסה לצמצם למקסימום...
    בתי בת 4.10, מבקרת החל מגיל שנתיים וקצת במכון להתפת' הילד, אחת לחצי שנה, עקב חשש שלי ושל הגננת שלה מהפעוטון בשעתו, על בעיית קשב וריכוז.
    במכון אובחן שאין דבר. נבדקה גם אצל מרפאה בעיסוק.
    אני חשה שהילדה נמצאת מתחת לנורמה המקובלת אצל בני גילה בכל הקשור להתפת' המנטלית והקוגנטיבית.
    בבית בעיקר היא מתנהגת כילדה קטנה יותר. לא מעוניינת לשבת ולעבוד בחוברות עבודה או צביעה וכשעושה כך היא לא צובעת בתוך השבלונה הנתונה. היא לא אוחזת בצבע פרק זמן ממושך ע"מ לסיים לדוג' ציור, עוזבת באמצע וזורקת את הצבע. אני מנסה לשבת איתה בדרכים שונות ע"מ לאתגר אותה להמשיך ולסיים את מה שהתחילה אך ללא הועיל, היא פשוט לא מעוניינת אפילו להקשיב. (אני אפילו לא מכניסה כאן את נושא לימוד אותיות ומספרים, לעבור למשל על אות מקווקוות כדי ללמוד לכתוב אותה) הציורים שלה מסתכמים במה שנראה כשירבוטים שמזכירים לי את הציורים של בני בן ה 3.
    בגן היא לא ממהרת לגשת למשימות שהגננת נותנת. מעדיפה את החצר, משחק חופשי וכד'.
    שהגננת מנסה לדרבן אותה לגשת לאחת הפינות ולעשות מטלות היא לרוב לא מסיימת אותן ועסוקה יותר לפטפט עם חבריה.
    בביקור אחרון אצל רופאת ילדים במכון להתפת' הילד, היא הפנתה אותנו שוב למרפאה בעיסוק וזה בשל דברים שהעלתי. מעבר לכך היא רק אמרה שהילדה נמצאת בנורמה תקינה לילדים בני גילה.
    אז מה אני מתלוננת? פשוט, שבבית ובגן היא לא עושה ולו חצי דבר ממה שביצעה במכון.
    הרופאה אמרה שיש לעבוד מעט על חציית קו אמצע וזהו.

אני מנסה בדרכים שונות "להגיע" אל הילדה, גם בעלי מנסה, אך ללא הועיל.
    אולי כדאי להוריד הילוך ולתת לה לגדול בשקט? אבל, אני חוששת שיש מן התחושה הזו שלי כאמא כמשהו "לא תקין" אצל הילדה.

איך מצליחים להגיע אליה?
    האם אני יכולה ואם כן לאן לגשת לאבחון נוסף?
    היא נולדה בתחילת חודש דצמבר ולכן השנה היא בגן חובה, מה שאומר ששנה הבאה היא אמורה לעלות לכיתה א'. אני רוצה לתת לה את הכלים הטובים ביותר ולא יודעת איך לעשות זאת. (אין לי שום בעיה במידה ויהיה צורך להשאיר אותה שנה נוספת בגן ע"מ שתתבשל עוד קצת מבחינה קוגניטבית ואף מנטלית, עם הדגש על המנטלית).

תודה מראש,
    אמא ח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך ניתן לעזור

הוספת תגובה

• איך ניתן לעזור - תגובה

16/10/2013

אמא יקרה שלום,
    קשה להבין מדברייך מה הבעייה עם הילדה : האם יש לה קושי אובייקטיבי, במוטוריקה עדינה, או שבאישיות שלה היא ילדה פסיבית, או ללא מוטיבציה. ייתכן שהמרפאת בעיסוק איננה מצליחה למקד ולזהות את הקושי, ואולי מרפאת בעיסוק מנוסה יותר כן תצליח בכך. ייתכן שכדאי לך לבקש אבחון של פסיכולוגית התפתחותית, שאולי תזהה קושי רגשי מסויים. במצב כזה, אפשר גם לבקש השארה של הילדה לשנה נוספת בגן, ואולי גם סיוע, כמו של גננת שיח.
    אין טעם ללחוץ על הילדה, במיוחד לא מצידך. עדיף שתניחי לה, ואת הזמן איתה תבלו בהנאה, תוך משחק.
    ללסיכום - לדעתי כדאי שתעבור עוד אבחון של מרפאת בעיסוק, וכן אבחון של פסיכולוגית.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ha
    16/10/2013

תודה רבה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו