התנהגות חריגה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות חריגה
    מעיין
    30/10/2013

שלום רב,

יש לי ילד בן שנה ו- 8 חודשים. ילד בריא ופיקח ומאוד סקרן. מבין כל דבר שאומרים לו ומבקשים ממנו אולם יש משהו בהתנהגות שלו שמאוד מפריע לי ונראה לי חריג בהשוואה לאחיו הגדול . למשל: לפעמים כאשר קוראים לו בשמו או אומרים לו אסור או לבוא או להרים איזשהו חפץ הוא נראה כאילו הוא שומע ומתעלם. הוא נוגע בכל דבר ומחפש תמיד במה לגעת ואיזה ארון לפתוח ולאיפה לטפס. וכאשר אומרים לו אסור או בוא לפה או לא לגעת הוא פשוט מתעלם וממשיך בשלו. בנוסף כאשר נוסעים ברכב או אף פעם לא יושב בשקט, מחפש במה לגעת או שפשוט עושה פרצופים או מתנועע עם הראש והידיים והרגליים. הוא משדר תחושה כזאת שהוא לא רגוע וכאילו יש לו " קוצים בתחת". גם הגננת מספרת לי שיש לו בעיות של הקשבה.השאלה שלי האם זאת התנהגות אופיינית לגילו כי לי זה נראה כבר מוגזם. לדעתי זה לא קשור לשמיעה כי הוא כן נראה ששומע ומבין אותנו אבל פשוט מחליט לא להקשיב לנו. אני חוששת שיש לו בעיות של קשב והיפראקטיביות ( למרות שהוא כן יושב ומשחק או שומע סיפור אבל לא להרבה זמן) כיצד ניתן לאבחן את התנהגותו או שזה עדיין מוקדם לאבחן והוא פשוט ילד סקרן ועקשן ואםי זה בא לידי ביטוי בהתנהגות כזו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות חריגה

הוספת תגובה

• התנהגות חריגה - תגובה

31/10/2013

מעיין שלום,
    עד גיל שנתיים, אנו מצפים מילדים לפעלתנות מרובה. ראשית, הם בוחנים את המרחב דרך תנועות הגוף : הליכה נסיון לטיפוס וכד'. שנית, הם סקרנים מאד ולומדים את העולם, וזה כולל לפתוח ולסגור כל דבר שאפשר, להוציא, לזרוק, לפרק, כדי לגלות את תכונות כל חפץ.
    מצד שני, ייתכן שהבן שלך מעט פעלתן יותר מהרגיל, או יותר ממה שהגננת רגילה לו.
    כרגע, אני מציעה לך לא להתרגש, אלא להיות סבלנית. מצד שני, לשים גבולות ולא לאפשר לו לסכן את עצמו. הייתי ממתינה לפחות עוד חצי שנה ורק אז חושבת על היפראקטיביות. הרבה מהילדים נרגעים ולומדים להתרסן.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו