התפתחות שפה בגיל שנתיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות שפה בגיל שנתיים
    אחת
    13/12/2013

שלום,
    בני בן כשנתיים והייתי רוצה לדעת האם ההתפתחות השפתית / תקשורתית שלו תקינה... ברור לי שהוא לא מהמהירים (אני רואה ילדים בגיל שלו שמדברים ממש שיחות שלמות, ברורות ועמוקות) אבל הייתי רוצה לדעת האם אנחנו בנורמה או שיש צורך באבחון נוסף.
    בצד החיובי - יש לו אוצר מילים גדול, מעריכה כ-500 מילים, סופר עד 10 כבר זמן רב, מכיר אותיות, אומר את כל הצבעים ויודע לומר למשל חתול שחור, רמזור אדום. שר עשרות שירים ומדקלם דקלומים.
    רק לאחרונה התחיל לחבר מעט משפטים בסגנון - אבא בוא, אני רוצה X, אמא יושב בכיסא, לפתוח דלת, לאכול אמ-אמ, להדליק אור, לישון במיטה וכו'. המשפטים די חוזרים על עצמם ובד"כ אלו דברים שהוא שמע כבר, ולרוב אין הבחנה בין זכר/נקבה/יחיד/רבים.
    בצד המדאיג - כאמור אין ממש שיחות, ונראה שהוא יותר מדבר מאשר מקשיב. פעמים רבות לא עונה לעניין לשאלות ומתעלם מקריאות. זו לא בעיה בשמיעה או חוסר הבנה כי אם זה משהו שמעניין אותו הוא יגיב, נראה שפשוט מתעלם כשלא בא לו (למשל כשאני אומרת לו ללכת לאמבטיה או למיטה).
    בנוסף הגיה לא מאוד ברורה אם כי השתפרה לאחרונה. לא מצליח להגות את האותיות ק', ג' ו-ח'.

אשמח לחוות דעתך, תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות שפה בגיל שנתיים

הוספת תגובה

• התפתחות שפה בגיל שנתיים - תגובה

16/12/2013

שלום אמא יקרה,
    נראה לי לפי תיאורך, שהילד בסדר ובנורמה לגילו. אינני רואה סיבה לדאגה. ייתכן שתהייה "קפיצה" משמעותית בחדשים הקרובים. המתיני עד גיל שנתיים וחצי לערך, ואז תבחני את ההתקדמות. התייעצי גם עם הגננת, כיוון שהיא יכולה להשוות בין הילדים בצורה טובה. נקווה שתירגעי והכל יהיה בסדר. אם לא - פני לקלינאית תקשורת.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו