מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות שפה בגיל שנתייםאחת13/12/2013
שלום,
בני בן כשנתיים והייתי רוצה לדעת האם ההתפתחות השפתית / תקשורתית שלו תקינה... ברור לי שהוא לא מהמהירים (אני רואה ילדים בגיל שלו שמדברים ממש שיחות שלמות, ברורות ועמוקות) אבל הייתי רוצה לדעת האם אנחנו בנורמה או שיש צורך באבחון נוסף.
בצד החיובי - יש לו אוצר מילים גדול, מעריכה כ-500 מילים, סופר עד 10 כבר זמן רב, מכיר אותיות, אומר את כל הצבעים ויודע לומר למשל חתול שחור, רמזור אדום. שר עשרות שירים ומדקלם דקלומים.
רק לאחרונה התחיל לחבר מעט משפטים בסגנון - אבא בוא, אני רוצה X, אמא יושב בכיסא, לפתוח דלת, לאכול אמ-אמ, להדליק אור, לישון במיטה וכו'. המשפטים די חוזרים על עצמם ובד"כ אלו דברים שהוא שמע כבר, ולרוב אין הבחנה בין זכר/נקבה/יחיד/רבים.
בצד המדאיג - כאמור אין ממש שיחות, ונראה שהוא יותר מדבר מאשר מקשיב. פעמים רבות לא עונה לעניין לשאלות ומתעלם מקריאות. זו לא בעיה בשמיעה או חוסר הבנה כי אם זה משהו שמעניין אותו הוא יגיב, נראה שפשוט מתעלם כשלא בא לו (למשל כשאני אומרת לו ללכת לאמבטיה או למיטה).
בנוסף הגיה לא מאוד ברורה אם כי השתפרה לאחרונה. לא מצליח להגות את האותיות ק', ג' ו-ח'.
אשמח לחוות דעתך, תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות שפה בגיל שנתיים - תגובה
16/12/2013שלום אמא יקרה,
נראה לי לפי תיאורך, שהילד בסדר ובנורמה לגילו. אינני רואה סיבה לדאגה. ייתכן שתהייה "קפיצה" משמעותית בחדשים הקרובים. המתיני עד גיל שנתיים וחצי לערך, ואז תבחני את ההתקדמות. התייעצי גם עם הגננת, כיוון שהיא יכולה להשוות בין הילדים בצורה טובה. נקווה שתירגעי והכל יהיה בסדר. אם לא - פני לקלינאית תקשורת.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)







.jpg)
(1).jpg)