בת שנה ו-3 - מתקשה בעמידה והליכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנה ו-3 - מתקשה בעמידה והליכה
    חבל
    30/12/2013

בוקר טוב

בתי בת שנה ו-3 חודשים. עדיין לא הולכת בכוחות עצמה.
    לפני מס' חודשים התחילה להעמד בתמיכה כמובן ואף ללכת לצדדים.
    באיזשהו שלב שמנו לב שכף רגלה הימנית מתעקמת פנימה בזמן העמידה.
    אורטופד שראה אותה אמר שזה אמור להסתדר שתתחיל ללכת ולחזור אליו לביקורת.
    חל שיפור קל מאז אבל עדיין לא התחילה ללכת.
    מעבר לזה, בימים האחרונים שמנו לב כי הפסיקה לעמוד וכנראה שיש בעיה באותה כף רגל. היא לא מצליחה להשען על הרגל עם משקל הגוף וכשמסכימה/ מצליחה לעמוד זה רק על קצות האצבעות.
    כנל כאשר אני מוליכה אותה בתמיכה בידיים היא גם דורכת רק על קצות האצבעות ברגל ימין ונראה שממש צולעת (יש לציין שלא קיבלה שום מכה וכאשר יושבת על הבימבה דוחפת עם הרגל במהירות ובחוזקה בלי שום בעיה)
    היום יש לנו תור לאורטופד לשלול בעיה של דלקת או משהו אחר אבל האם זה נשמע כמו אפשרות לבעיה התפתחותית? (נראה כמו רגרסיה כלשהי)
    אני מנסה להקדים את המאוחר במידה ולא תמצא שום בעיה פיזית.
    האם אני יכולה לפנות למכון להתפתחות הילד בלי שום קשר כדי לבדוק את ההתפתחות שלה בנושא ההליכה?

בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בת שנה ו-3 - מתקשה בעמידה והליכה - תגובה

30/12/2013

רוני שלום,
    נראה שיש בעייה אורתופדית, שאינני כמובן יכולה לדעת מתוך התיאור שלך.
    אם את מתרשמת, או מודאגת, לגבי יתר ההיבטים ההתפתחותיים שלה, את בהחלט יכולה לבקש הפנייה מרופא הילדים למכון להתפתחות הילד. יש שם גם פיזיותרפיה התפתחותית, וגם הם יכולים לעזור, גם באבחנה, ובוודאי בטיפול.
    כל טוב, הרבה בריאות !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו