מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מניפולציות אצל תינוקנטע21/01/2014
ד"ר יוכי היקרה,
אני אובדת עצות, על סף ייאוש. מקווה שתוכלי לעזור לי.
אם יחידנית לפעוט בן שנה ו-10.
בימים האחרונים הלילות, או יותר נכון, ההכנה ללילה, הפכו לסיוט.
ברגע שאני יוצאת מהחדר, הוא מתחיל לבכות בכי קורע לב שהופך ממש לצרחות של כאב. אני ניגשת, מיד הוא מפסיק. יוצאת - חוזר לבכות.
החלטתי לעשות ניסיון ולא לגשת מיד. השארתי אותו כמעט 20 דקות לבד, הוא פשוט השתולל, ואז התחילו המניפולציות: אימא, מים. אימא, קקי. הבאתי מים, החלפתי חיתול (שהיה נקי) הוא נרגע, אני יוצאת מהחדר, הכול חוזר על עצמו.
בשלב כלשהו מתוך ייאוש הוא התחיל לנסות לגרום לעצמו להקיא, התחיל למשוך באף, להרביץ לעצמו, להשתולל ועוד כל מיני מניפולציות כדי שאני אהיה לידו. כמובן, ברגע שאני נכנסת, הוא מפסיק.
זה נמשך כל לילה עד חצות ויותר.
אני מותשת, מיואשת, ובעיקר דואגת מההתנהגות הקיצונית הזאת שלו.
מה את ממליצה לי לעשות?
אגב, דיברתי עם הגננת בגן והיא אמרה שאין שום שינוי. הוא ממשיך להיות מקסים כרגיל.
תודה רבה לך,
אמא אובדת עצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניפולציות אצל תינוק - תגובה
22/01/2014אמא יקרה שלום,
זו תקופה בחיי רוב הילדים, כאשר ההבנה והדמיון מתחילים להתפתח והילד "מבין" שהלילה פירושו פרידה מההורים, פירושו להיות לבד, בחושך. זה מפחיד ומאיים, והרבה מן הילדים נאבקים בכך.
סיבה נוספת שיכולה להיות הוא, שהילד אינו עייף מספיק, ולכן קשה לו להירדם.
לכן, אחת הדרכים להתמודד עם מצב זה היא לעשות בערב פעולות מסויימות שייעייפו את הילד יותר, כמו : ספורט, משחק במתקנים, ואז מקלחת וארוחת-ערב. יש ילדים שנוטים יותר להירדמות אחרי שראו טלויזיה. נסי גם זאת.
דרך נוספת היא באמת לעזוב את הילד, למרות הבכי, ולדבר אליו מרחוק, רק כדי שיבין שאינך באמת נוטשת אותו, ואת בבית. לפעמים זה באמת גורר בכי נוראי, אבל ברור שזו מניפולציה, ולכן צריך לתת לילד ללמוד, שזה לא משפיע עלייך, ואין לו ברירה. בסופו של דבר, אחרי כשבועיים, הילדים מבינים שזה לא עוזר , ומפסיקים.
במקרים מאד קיצוניים, יש רופאי ילדים שמציעים תרופות הרגעה קלות לילד, וזה עוזר.
בכל מקרה, זו תקופה שחולפת.
מאחלת לך סבלנות וכוח.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נטע22/01/2014ד"ר יוכי היקרה, תודה רבה על תגובתך.
הוא עייף מאוד, זו לא הבעיה. לעתים הוא גם נרדם מיד, מתעורר לאחר חצי שעה ואז מתחילה הסאגה... אני גם מדברת אליו מרחוק, אומרת לו שאני כאן, לא עוזבת אותו וכו', אך לצערי הוא רק מתפרע יותר.
הדאגה שלי היא בעניין התגובות הקיצוניות שלו, מעבר לבכי ולצעקות, הוא פוגע בעצמו כדי שאני אבוא אליו - מורט את שיער ראשו, מטיח את ראשו בקיר, מכה את עצמו, משתעל בחוזקה עד שכמעט נחנק ומקיא... אם אתעלם מכל אלה, האם אינני מסכנת אותו?
אני לא רוצה להתחיל עם תרופות הרגעה, בטח לא בגיל כל כך קטן.
שוב שאלתי היא מה יקרה אם פשוט אתעלם מהמניפולציות ולא אגש אליו בכלל, אניח לו לבכות אפילו שעה, האם זו גם שיטה?
אני לבד איתו, אין לי עזרה בשעות האלה, קשה לי מאוד.
האם יש פתרון אחר מלבד תרופות הרגעה?
שוב תודה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
22/01/2014שוב שלום,
לצערי, אין לנו שיטות קסם. הילד פשוט צריך ללמוד להרדם לבד. גם התגובות הקיצוניות אינן צריכות להבהיל, כיוון שאין בהן כדי לגרום נזק באמת לילד, וכשיבין שאת אינך מתרגשת מכך , הוא יפסיק. לדעתי, אין לך דרך אחרת, ואת צריכה להיות נחושה ועקבית בעניין במשך כ-10 ימים, ובדרך כלל זה פועל להפסקת ההתנהגות הזו. ברור שקשה לך, אבל כמו שאמרתי, זו תקופה שחולפת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נטע22/01/2014תודה רבה לך מכל הלב.
עכשיו הרגעתי אותי.
הפחד שלי הוא מהתגובות הקיצוניות שלו. אך כעת כשאני יודעת שאין בהן באמת נזק, אהיה נחושה ועקבית. אגש אליו בפעם הראשונה כדי לוודא שהבכי הוא לא מסיבה אחרת, וזהו. לאחר מכן לא אגש עוד ולא אשעה לבקשותיו. קשה ככל שזה יהיה...
הוא ילד חכם מאוד (המניפולציות שהוא עושה לי מלמדות על כך בין היתר), ואני באמת מקווה שבתוך שבועיים הוא יבין וילמד להירדם בעצמו.
שוב תודה.
חבל שאין אפשרות לפגוש אותך באופן אישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
23/01/2014שלום,
חזקי ואמצי, תהיי סבלנית, וזכרי, שהכל עובר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העידוד!
נטע23/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)