מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלימות של ילדה בת שנתיים ו-9 חודשיםאביב08/03/2014
שלום רב,
ביתי בת שנתיים ו-9 חודשים החלה לדבר ממש לאחרונה זאת אומרת משפטים (היא מטופלת אצל קלינאית תקשורת) היא היתה אומרת מילים אבל תוך כחודש היא נתנה קפיצה גדולה והחלה לחבר משפטים ולפטפט בלי הפסקה... הבעיה היא שהיא התחילה להרביץ לילדים בגן ולמשוך להם בשערות וגם לי ולאבא שלה היא מרביצה וצוחקת למרות שאני מאוד כועסת עליה ואומרת לה שאני לא חברה שלה כבר ושאני לא אקנה לה כל מיני דברים שהיא אוהבת.... אבל כלום לא עוזר היא מתעצבנת שלא נותנים לה מה שהיא רוצה זורקת דברים על הרצפה ומכה. איך מפסיקים את התופעה הזאת? זה נראה כאילו שהיא לא מבינה שאסור להרביץ. יכול להיות שבגיל הזה לא מבינים שאסור להרביץ? זה ממש מתסכל.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות של ילדה בת שנתיים ו-9 חודשים - תגובה
08/03/2014אביב שלום,
ילדים מרבים להרביץ בגיל 3 בדרך כלל. זה גיל שבו הילד מרבה להתמרד, להביע את דעתו ואישיותו, לבחון את הגבולות ואת חוקי העולם. במיוחד זה בולט אצל ילדים שיש להם איחור שפתי, והם מרגישים קושי להתבטא באופן מילולי. לכן, אתם יכולים להבין שמדובר בתופעה התפתחותית, בתוך הנורמה.
מצד שני, צריך לחנך את הילד שההתנהגות התוקפנית אסורה, ולכן חשוב להעיר לו בטון תקיף, ובצורה חריפה, אפילו לקחת אותו פיזית ממקום הריב, או לחבק אותו "חיבוק דוב" כדי שיפסיק. מותר גם לתת לו עונשים קלים, כמו למנוע ממנו לראות טלויזיה. לפעמים, גם ההתעלמות עוזרת : אפשר לעזוב את החדר, ולהשאיר את הילד לבד עד שיירגע.
זו תקופה לא קלה, אבל היא חולפת.
כל טוב, ו-סבלנות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)







.jpg)
