אלימות של ילדה בת שנתיים ו-9 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות של ילדה בת שנתיים ו-9 חודשים
    אביב
    08/03/2014

שלום רב,

ביתי בת שנתיים ו-9 חודשים החלה לדבר ממש לאחרונה זאת אומרת משפטים (היא מטופלת אצל קלינאית תקשורת) היא היתה אומרת מילים אבל תוך כחודש היא נתנה קפיצה גדולה והחלה לחבר משפטים ולפטפט בלי הפסקה... הבעיה היא שהיא התחילה להרביץ לילדים בגן ולמשוך להם בשערות וגם לי ולאבא שלה היא מרביצה וצוחקת למרות שאני מאוד כועסת עליה ואומרת לה שאני לא חברה שלה כבר ושאני לא אקנה לה כל מיני דברים שהיא אוהבת.... אבל כלום לא עוזר היא מתעצבנת שלא נותנים לה מה שהיא רוצה זורקת דברים על הרצפה ומכה. איך מפסיקים את התופעה הזאת? זה נראה כאילו שהיא לא מבינה שאסור להרביץ. יכול להיות שבגיל הזה לא מבינים שאסור להרביץ? זה ממש מתסכל.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אלימות של ילדה בת שנתיים ו-9 חודשים - תגובה

08/03/2014

אביב שלום,
    ילדים מרבים להרביץ בגיל 3 בדרך כלל. זה גיל שבו הילד מרבה להתמרד, להביע את דעתו ואישיותו, לבחון את הגבולות ואת חוקי העולם. במיוחד זה בולט אצל ילדים שיש להם איחור שפתי, והם מרגישים קושי להתבטא באופן מילולי. לכן, אתם יכולים להבין שמדובר בתופעה התפתחותית, בתוך הנורמה.
    מצד שני, צריך לחנך את הילד שההתנהגות התוקפנית אסורה, ולכן חשוב להעיר לו בטון תקיף, ובצורה חריפה, אפילו לקחת אותו פיזית ממקום הריב, או לחבק אותו "חיבוק דוב" כדי שיפסיק. מותר גם לתת לו עונשים קלים, כמו למנוע ממנו לראות טלויזיה. לפעמים, גם ההתעלמות עוזרת : אפשר לעזוב את החדר, ולהשאיר את הילד לבד עד שיירגע.
    זו תקופה לא קלה, אבל היא חולפת.
    כל טוב, ו-סבלנות !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו