חלומות רעים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלומות רעים
    מיכל
    29/04/2014

היי יוכי ! מה שלומך ?
    הבן שלי בן 5 , כבר 3 פעמים ( לא ברציפות , האחרונה אתמול בלילה ) שהוא חולם בלילה שהוא לא מוצא אותנו , הוא מתעורר בוכה ונסער ולוקח זמן להרגיע אותו .
    פעם הוא חלם שאיבד אותנו בקניון , אתמול חלם שלקחתי אותו לגן ולא חזרתי לקחת אותו , גן לא ידוע , לא זה שהוא הולך אליו , הוא חזר היום מהגן ואמר לי אמא את לא תשאירי אותי בגן נכון ? אני מחבקת אותו ומסבירה שזה רק חלום ולא באמת ושאני לא יעזוב אותו . ממה זה נובע ?
    דרך אגב , הוא מתקדם יפה בקבוצה שלו עם הקלינאית והפסיכולוגית , התחלנו גם ריפוי בעיסוק , אני מקווה שבסוף הטיפולים הם ימחקו את האבחנה שלהם מהתיק ונוכל להמשיך הלאה .

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלומות רעים

הוספת תגובה

• חלומות רעים - תגובה

29/04/2014

מיכל שלום,
    סביב גיל 5, ישנו שלב נורמלי של התעוררות פחדים שונים, ואולי זו סיבה אפשרית לחלומות הרעים. אולי גם הוא ראה סרט בטלויזיה, או שמע סיפור בגן, שמתקשר לו עם פחד הנטישה.
    בכל מקרה, את עושה נכון שאת מדברת איתו על כך, וטוב שתאמרי לו דברי עידוד בכל פעם.
    כדאי גם לספר לפסיכולוגית, שתעבוד איתו קצת על נושא זה.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה יוכי

מיכל
    01/05/2014

אני לא חושבת לשתף את הפסיכולוגית .
    הילדים נכנסים לקבוצה ללא ההורים , במקביל מתקיימת קבוצה להורים שאנחנו בחרנו לא לקחת בה חלק . הבנתי שזו קבוצת תמיכה ולי אין צורך בזה כי לא קיבלתי את תוצאות האבחונים שעבר שם . אני מחכה בחוץ שעה וכולם נכנסים העובדת סוציאלית של הקופה .
    בגלל זה שאני נשארת בחוץ , ובגלל זה שפנינו לאבחון פרטי שסתר את התוצאות שלהם אני זוכה ליחס גרוע . הקלינאית אפילו לא יוצרת איתי קשר עין , תשובות לשאלות אני מקבלת בקצרה , הפסיכולוגית פחות או יותר בסדר , אבל אין לי איתן קשר שאני אשתף מעבר לקבוצה .
    לא קיבלנו למשל לוח עם חופשות שהבנתי ששאר ההורים קיבלו .
    מבחינתי , אני מביאה אותו לטיפול , אז שלא יאהבו אותי , שיחשבו עליי מה שהם רוצים , עברתי תקופה קשה מאוד אחרי האבחון , הפסיכיאטרית החזירה אותי לחיים , ממש ככה , אין לי כוונה להתנצל בפניהן על שפניתי לחוות דעת שנייה .
    אני חושבת שזה פשוט מגעיל ולא מקצועי , אבל שיהיה , אנחנו נסיים את הטיפול ואני מקווה שלא נצטרך להגיע לשם עוד .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מבינה שאין תשובה בשבילי ?

מיכל
    05/05/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר יוכי עוד שאלה ברשותך

מיכל
    04/05/2014

מהניסיון שלך , כשנסיים את הטיפולים יעשו לו אבחון חוזר ?
    אם הפעם הוא ישתף פעולה באופן מלא , ואני מניחה שיסתמכו על חוות דעת של המטפלים , יכול להיות שימחקו לו את ה ADS מהתיק ? זה מאוד מטריד אותי
    הפסיכיאטרית אמרה לי שהם לא ימחקו על סמך האבחון שלה , אם זה לא יימחק למי אפשר לפנות בעניין ? אני חוששת שאולי ילכו איתי ראש בראש דווקא , אני יודעת שזה לא נשמע טוב אבל אם היית רואה את היחס אליי לא היית מתפלאת שאני מעלה את זה . קיבלנו תעודות והם ציינו שם שזה ", לכל החיים " , זה באמת מה שיהיה ?
    תודה
    שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר יוכי עוד שאלה ברשותך - תגובה

06/05/2014

מיכל שוב שלום,

בגיל צעיר, התחזית לטיפולים היא ארוכה : לפחות כ-4-5 שנים, עד גיל 8 לערך.
    אבחונים חוזרים נעשים, כאשר הילד מגיע לצומת, שיש בה צורך בהחלטה פרקטית בדרך כלל : בכניסה לגן-חובה, בעלייה לכתה א', או - כאשר יש תחושה של שינוי משמעותי, שאולי מצריך שינוי של הטיפול או שינוי המסגרת של הילד.
    אם הצוות המקצועי משוכנע שהילד איננו עונה כבר לקריטריונים של ASD, האבחנה"נמחקת", לא אחורה, אבל כהגדרה עכשווית. אני מכירה ילדים רבים שאובחנו כ-ASD בגיל שנתיים, ואח"כ קיבלו אבחנות אחרות, כמו ADHD (לקות קשב והיפראקטיביות) או לקויי-למידה. יש שינויים, שאיננו יודעים לנבא, ואנחנו משתדלים לעשות כמיטב הידע שלנו, גם מבחינת הטיפול, וגם מבחינת ההגדרה.
    צריך לטפל, וצריך לקוות, שהשינוי יהיה חיובי, ובאופן משמעותי. הלוואי.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה . יום עצמאות שמח

מיכל
    06/05/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו