גמילה צחיתולים - האם להחזיר חיתול?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה צחיתולים - האם להחזיר חיתול?
    מיקה
    11/05/2014

בוקר טוב,
    יש לי שני בנים. איתי בן ארבע ועומר בן שנתיים וקצת.
    לפני כשלושה שבועות (לקראת סוף חופשת הפסח) החלטנו להתחיל לגמול את עומר מחיתולים. האמת היא שלהבדיל מאיתי, אשר במקרה שלו חיכינו עד לגיל שלוש ככה ועד שהוא זה שייזום את הסרת החיתול, עם עומר, ילד מפותח ועצמאי, החלטנו להתחיל גמילה כבר קודם...
    אני חושבת שהיינו משוכנעים שזה ילך בקלות יחסית..
    בכל מקרה, שלושה שבועות עברו מאז שהסרנו את החיתול ואנחנו חווים רק פספוסים - הן בפיפי והן בקקי... הפספוסים האמת לא מפריעים לי כמו העובדה שלא היתה אפילו פעם אחת שעומר ביקש ללכת לשירותים או אפילו ענה כן ששאלנו אותו אם יש לו פיפי (למרות שכשלוקחים אותו עושה) - זאת אומרת שההתקדמות בשלושה שבועות היא ממש מינורית....
    לשאלה שלי :-)
    האם כדאי לנו להחזיר לו את החיתול ולחכות לעוד חודשיים ככה - אולי יהיה יותר בשל...
    או להמשיך לנסות ולא להחזיר חיתול...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גמילה צחיתולים - האם להחזיר חיתול? - תגובה

11/05/2014

מיקה שלום,
    גיל שנתיים, במיוחד לבן, הוא מאד צעיר לגמילה, והייתי מופתעת לו הייתם מצליחים. זה כמו לצפות מתינוק בן חצי שנה ללכת !. מדובר בתהליך מורכב, וצריך לכך בשלות, שעדיין איננה בגיל שנתיים.
    ובכלל, אנו ממליצים להמתין ליוזמה של הילד, כך שאנו יכולים לראות את הבנתו בעניין, ואת הנכונות שלו.
    בכל מקרה, אל תהססי להחזיר את הטיטול, ולחכות בסבלנות עוד כמה חדשים, אולי אפילו שנה. כמו שאומרים : עדיף לאט, אבל בטוח.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו