מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מספר שאלות כלליותש24/05/2014
לד"ר יוכי שלום רב:
יש לי שני בנים אחד בן שש והשני בן שלוש וקצת שאובחן באבחנה של asd לפני כשנה וקצת ,הבן שלי הקטן (בן השלוש וקצת ) מרבה להציק ואף להכות לילדים במידה והם לא מתייחסים אליו ,והדבר קורה במיוחד עם אח שלו ,הוא לפעמים גם זורק דברים בשעת כעס או אם הוא מתוסכל .
שאלתי היא איך אני גורמת לו להבין שהוא לא יכול להתנהג ככה ?? ובנוסף איך אני עוזרת לו להתנהג בצורה אחרת (כמו לא לרצות לקחת כל מה שיש אצל אחרים ובמידה ואינו מקבל הוא דוחף או מכה או זורק דברים על אותו אדם ).
דבר נוסף יש לו (לבן שלי בן השלוש וקצת ) נטייה בתקופה האחרונה להרביץ וכשאני מראה לו שאני כועסת הוא בוכה ממש וטוען שהרביצו לו -אותו אדם שהוא היכה ,האם זה אומר משהו ,מה המשמעות של זה ?? איך אני אמורה להתנהג במצב כזה ??
בברכה ,
ש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות כלליות - תגובה
25/05/2014שלום אמא יקרה,
מה שאת מתארת לגבי הבן הקטן אמנם איננו אופייני לתסמונת ASD, אבל כנראה מדובר בילדים שהוא חריג בהתפתחות השכלית-רגשית-חברתית שלו. כלומר : אין לו את ההבנה המתאימה למצבים חברתיים ולכללי התנהגות עם אחרים.
במצב כזה, את צריכה הדרכה ספציפית מאיש מקצוע שמכיר את הילד, שיוכל להנחות אותך , וגם את הצוות בגן, כיצד להתייחס לילד בתגובה להתפרצויות שלו.
אני מציעה שתבקשי עזרה מהצוות שאבחן אותו, בעיקר מהפסיכולוגית, שיראו את הילד, ויתנו לך הדרכה מתאימה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)