מספר שאלות כלליות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר שאלות כלליות
    ש
    24/05/2014

לד"ר יוכי שלום רב:
    יש לי שני בנים אחד בן שש והשני בן שלוש וקצת שאובחן באבחנה של asd לפני כשנה וקצת ,הבן שלי הקטן (בן השלוש וקצת ) מרבה להציק ואף להכות לילדים במידה והם לא מתייחסים אליו ,והדבר קורה במיוחד עם אח שלו ,הוא לפעמים גם זורק דברים בשעת כעס או אם הוא מתוסכל .
    שאלתי היא איך אני גורמת לו להבין שהוא לא יכול להתנהג ככה ?? ובנוסף איך אני עוזרת לו להתנהג בצורה אחרת (כמו לא לרצות לקחת כל מה שיש אצל אחרים ובמידה ואינו מקבל הוא דוחף או מכה או זורק דברים על אותו אדם ).

דבר נוסף יש לו (לבן שלי בן השלוש וקצת ) נטייה בתקופה האחרונה להרביץ וכשאני מראה לו שאני כועסת הוא בוכה ממש וטוען שהרביצו לו -אותו אדם שהוא היכה ,האם זה אומר משהו ,מה המשמעות של זה ?? איך אני אמורה להתנהג במצב כזה ??
    בברכה ,
    ש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות כלליות

הוספת תגובה

• מספר שאלות כלליות - תגובה

25/05/2014

שלום אמא יקרה,
    מה שאת מתארת לגבי הבן הקטן אמנם איננו אופייני לתסמונת ASD, אבל כנראה מדובר בילדים שהוא חריג בהתפתחות השכלית-רגשית-חברתית שלו. כלומר : אין לו את ההבנה המתאימה למצבים חברתיים ולכללי התנהגות עם אחרים.
    במצב כזה, את צריכה הדרכה ספציפית מאיש מקצוע שמכיר את הילד, שיוכל להנחות אותך , וגם את הצוות בגן, כיצד להתייחס לילד בתגובה להתפרצויות שלו.
    אני מציעה שתבקשי עזרה מהצוות שאבחן אותו, בעיקר מהפסיכולוגית, שיראו את הילד, ויתנו לך הדרכה מתאימה.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו