בן שנה ושמונה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה ושמונה חודשים
    גלית
    05/08/2014

בני נולד שלו ורגוע , בגיל שנה שהפסקתי להניק אותו הפך להיות אגרסיבי ואלים. מי שנמצא סביבו בעיקר ילדים סובל מהעניין הוא מושך בשיער , צובט, נותן צ'פחות בלי כל סיבה סתם כי בא לו, יכול להיות שמדי פעם ההתנהגות נובעת מתשומת לב מילדים אחרים, אבל אני מרגישה שזה מעבר מכוון שהוא לא יודע להתנהג אחרת לי אין רגע מנוחה אני חייבת להיות אחריו כשאנו נמצאים בגינה או בגימבורי או בכל מקום אחר שיש שם ילדים אני חייבת להיות ממש ממש צמודה אליו מכוון שפתאום משום מקום תבוא צביטה, משיכת שיער , וצ'פחה, אני מסבירה אך ללא שום הצלחה, הוא לא מדבר אולי ממש מילים בודדות אמא אבא בקבוק מים לעומת אחותו שבגילו לא הפסיקה לפטפט. הוא לא בגן, הוא ילד נבון שמבין מה שאומרים לו אך עדיין ממשיך בהתנהגות הזו, כשהוא מתרגש ממשהו אז ההתנהגות הופכת להיות יותר קיצונית וההרגשה שהוא כאילו צריך שק איגרוף כדי להוציא את כל האגרסיות שמתחבאות בו, אציין שהוא ילד שמקבל אהבה אין סופית מטופח אני מקפידה להוציא אותו לגינה וכו' . אשמח לקבל הצעה כלשהי, או הכוונה לאן לפנות אולי הוא צריך עזרה בלשחרר אגרסיות , אין לי מושג מה לעשות, תודה מראש גלית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ושמונה חודשים

הוספת תגובה

• בן שנה ושמונה חודשים - תגובה

06/08/2014

גלית שלום,

התקופה של התנהגות תוקפנית היא שלב התפתחותי ידוע, שמופיע לפני תחילת הדיבור. אנחנו מסבירים זאת בכך שהילד כבר מבין, ורוצה להתבטא, אבל לא מסוגל כל עוד הדיבור שלו לא מפותח מספיק. זו כנראה חווייה של תסכול, ואין לילד דרך אחרת לתקשר אלא במגעים .
    מצד שני, לו הוא היה בגן, במסגרת מסודרת, בוודאי היה לומד לרסן את עצמו יותר טוב. זו למידה חברתית, וכל עוד הוא לבד, זה לא קורה.
    כרגע - אפשר לתפוס לו את הידיים כשהוא מרביץ, ולהגיד לו בטון תקיף "אסור"! או "אמא כועסת".
    אני מקווה שבספטמבר ייכנס לגן, והשפה תתפתח, והתופעה תיעלם.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו