תינוק בן 11 חודשים שקיבל הפניה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 11 חודשים שקיבל הפניה
    רעות
    25/08/2014

שלום וברכה,
    הבן הבכור שלי הוא בן 11.5 חודשים ועוד שבועיים יהיה בן 12 חודשים, ההתפתחות המוטורית שלו הייתה יחסית איטית בגיל 7 חודשים הוא התהפך לשני הצדדים, ורק לפני שבועיים התחיל לזחול זחילת גחון, כשפניתי לרופא ילדים הוא אמר שלא כל הילדים זוחלים, אך יחד עם זאת הגעתי לפיזיותרפיסטית של טיפת חלב והיא כתבה לי המלצה לטיפול בפיזיותרפיה. כשהגעתי לטיפול השאלה שלה הייתה האם הוא דומה לנו (להורים שלו) ואמרתי שכן אז היא אמרה כי נראה שהפרצוף שלו מוזר... מה שגרם לי להיחנק מבפנים, לאחר מכן עשתה איתו מספר תרגילים ונראה שהוא זוחל גחון, מתיישב לבד עם גב מעט מעוגל ויורד לשכיבה מישיבה ומתחיל להעמיד את עצמו אך לא ממש בצורה עצמאית אך מצליח לעמוד עם תמיכה לכמה שניות, יחד עם זאת כפי שציינתי לפני כן לפיזיותרפיסטית הוא מתקשה בכל מה שקשור למיומנויות אצבעות לא מחזיק באכילת פינצטה למרות שמנסה לאכול בכוחות עצמו אך מתקשה לתפוס חתיכות קטנות, יודע להוציא מקופסא אך לא להכניס לתוכה, מבין הוראות פשוטות כמו בוא אליי המלוות בג'סטה של שליחת ידיים אך אם אומר לו "תן לי" ואראה בידי הוא לא יושיט את החפץ, מבחינת המשחק בעיקר אוהב לתפוס להכניס לפה לטלטל ולרדוף אחרי החפץ, לא מקיש בשני חפצים או מוחא כפיים (גם כשאני מדגימה ועושה איתו הוא מתקשה וידיו נוקשות) היא המליצה שרופא התפתחותי יראה אותו, וזה גרם לי ממש לדאגה על עיכוב התפתחותי והשלכותיו כי העובדה שהיא תיארה מבנה פנים מוזר ואיחור התפתחותי במיומנויות משחק הלחיצו אותי, רציתי לדעת אם יש דבר כזה לפנות באופן פרטי לרופא התפתחותי רק לקבל חוות דעת ראשונית על מנת לדעת כיוון להוריד רמת חרדה או לקבל תמונה על המצב האם זה מקובל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תינוק בן 11 חודשים שקיבל הפניה - תגובה

26/08/2014

רעות שלום,
    בוודאי שכל אחד חופשי לבחור רופא וללכת אליו באופן פרטי.
    אישית, אני סומכת יותר על הרופאים במרכזים הציבוריים, כלומר במכונים להתפתחות הילד. זאת גם משום שבמקומות אלה עובדים אנשי מקצוע מכל התחומים יחד, ואז הטיפול הוא יותר יעיל. יש יותר שיתוף פעולה בין אנשי המקצוע, ויותר התייעצו ת, כך שהכל יותר נוח להורים.
    מבחינת הילד שלך, לפי תיאורך נראה שיש איחור קל בתחום ההתפתחות המוטורית, וכדאי לטפל בכך. הפיזיותרפיסטית שמה לב למבנה פנים קצת חריג, וזה בהחלט מצדיק בדיקה. עדיף להיות במתח קצת עד שיראה אתכם רופא התפתחותי, על מנת שתדעו באופן ברור מה הסיבה לעיכוב בהתפתחות של הילד. אבל בהחלט ייתכן שהכל בסדר. לכן חשובה בדיקת הרופא.
    כאמור, אני מציעה לך לפנות למכון להתפתחות הילד, לפי מקום מגורייך והקופת חולים שלכם.
    ותקווי לטוב!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי רותם ההתפתחות שאת מתארת זהה

רותם
    31/08/2014

זהה כמעט 100 אחוז לבן שלי שהוא באותו גיל,הוא מבין בוא אליי,עושה כפיים,ידיים על הראש מבין לא,אך לא מבין משמעות המילה תן לי ולא מכניס לקופסא רק מוציא.גם ההתפתחות המוטוריתזהה.תעבדיאיתו ויהיו תוצאות.יש משפט שאמרה לי הפיזוט' שעובדת עם בני מגיל 4 חוד' בהתפתחות הילד שאני ממליצה לך לאמץ אותו: כשאת מלמדת אותו משהו אל תתייאשי אם באותו רגע לא עושה הכל נכנס ובסוף הכל ייצא"
    תירגול תירגות ותירגול.ולגבי פנים מוזרות המונח הוא דיסמורפיזם וזה יכול להיות גם משפחתי,אז לא למהר לדאוג ולהאמין בילד!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו