לא רוצה לגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא רוצה לגן
    עדי
    05/09/2014

בני הגדול כמעט בן 4 ונכנס לגן חדש בו מכיר רק 3 ילדים היכרות חדשה.
    הוא ילד רגיש ואומר לי שאינו רוצה ללכת לגן, הוא בוכה כשאני מביאה אותו וצורח כשאני הולכת..
    למרות שנשבר לי הלב אני מבינה שזה תהליך הסתגלות וזה יקח זמן עש שבע"ה ילך בשמחה לגן.
    אבל בנתיים, מה אני אמורה לענות לו כשהוא אומר לי בבית וגם בדרך לגן בדמעות שהוא לא רוצה לבוא לגן ?
    אני לא רוצה להשאיר אותו בהתמודדות הזאת לבד, איך אעזור לו לקבל את הקושי בלי שזה יפגע בו?
    אשמח לתשובתך, תודה ושבת שלום!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה לגן

הוספת תגובה

• לא רוצה לגן - תגובה

05/09/2014

עדי שלום,
    נכון להמליל לילד את הרגשות שלו מול הגן החדש, כמו : בטח אתה עוד לא מכיר את כל הילדים, לא כל הילדים כבר חברים שלך. אולי קצת עצוב לך לפעמים....
    וגם - לנסות להסביר לו את תגובותיו, ולאשר לו, שגם אצל מבוגרים זה כך, למשל : תמיד כשבאים למקום חדש זה קשה... גם לאמא ולאבא. קצת פוחדים, קצת עצוב, צריך להתרגל. אנחנו מבינים אותך אבל אין ברירה. גדלת, ועברת לגן חדש. אתה יכול גם לשמוח שאתה גדול יותר.....
    זה עוזר לילד לדעת שאנחנו מזדהים איתו ומחזקים אותו, והדיבור שלנו גם עוזר לו להבין את עצמו טוב יותר.
    בסבלנות, ובהצלחה!
    שבת שלום !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו