שינוי אופי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי אופי
    אמא
    08/11/2014

ד"ר יוכי שלום, תודה על הפורום.

בני השני בן שנתיים ושמונה חודשים ולאחרונה נהיה בכיין בצורה מעצבנת מאד.. (אנחנו חווים קושי זוגי שמשפיע עליו לדעתי, אנחנו בטיפול אך זה תהליך..) כל דבר קטן הוא בוכה בהגזמה. אנחנו מודעים לזה שיש לו קצת בעיה של וויסות תחושתי, ולאחרונה הוא התחיל לחבק יותר מידי, נדבק מאד וגם שמבקשים שיפסיק, הוא לא מפסיק.. זה מציק ומעצבן ובעיקר מדאיג אותי, אני לא רוצה שגם בגן הוא יהיה "קרציה"..
    אנא עזרי לי.. (וזה מעבר ל"גיל שנתיים הנורא".. משהו באופי העצמי שלו התחיל להשתנות לכיוון השלילי..)
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינוי אופי

הוספת תגובה

• שינוי אופי - תגובה

09/11/2014

יעל שלום,
    אינני בטוחה שמה שאת מתארת הוא מעבר ל"גיל שנתיים הנוראי" !! לדעתי, זה בהחלט במסגרת גיל המרד הזה, ולכך גם נוסף אולי תחושת המתח בבית בשל הקשיים הזוגיים שלכם. וכפי שאת מציינת, מדובר בילד עם קשיי ויסות תחושתי, שעם ההתפתחות, גם הולך ונהייה יותר מודע לקושי שלו. כל זה יחד, בוודאי יוצר בילד אי-שקט ומתח, שבא לידי ביטוי בצורך בקרבת מבוגר, ובתגובה רגשית יותר קיצונית מהרגיל.
    ועדיין - זה נראה לי בטווח התקין והסביר, ולא הייתי מודאגת מכך.
    אני מציעה לך לשדר לו רוגע, וסבלנות. למצוא את הדרך להרגיע אותו כשהבכי מתפרץ - או בחיבוק, או בשיר אפילו, או בהסחת דעתו. אני בטוחה שזה יחלוף.
    מאחלת לכם רק טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו