התפתחות שפתית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות שפתית
    רננה
    10/12/2014

דר' יוכי שלום רב,

בני הקטן בן 4 ולפי דעתי סובל בעיכוב בהתפתחות שפתית.
    הוא עדיין מתקשה לחבר משפטים מאד מורכבים, לדוגמא הוא מעדיף להגיד: "פנס,פנס" , או " אני רוצה פנס" אבל לא יגיד - אני רוצה את הפנס שנמצא בארון....
    לא מצליח להסביר מה קורה לו, כמו לדוגמא איפה כואב לו או איך קיבל את מכה.. הוא יכול לומר היכן כואב לו (ולרוב מעדיף להצביע על המקום), אבל כל נסיון להוציא ממנו יותר ממשפט אחד ברצף לא מצליח.
    אני מנסה לדובב אותו על מה שקורה בגן וקשה לי להבין מה עשה באותו יום.
    מכיוון שהשנה אנחנו נמצאים בחו"ל, לא אוכל לאבחן אותו , אבל הייתי רוצה לדעת האם אוכל לנסות לעזור לו בבית.

תודה,
    רננה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות שפתית

הוספת תגובה

• התפתחות שפתית - תגובה

12/12/2014

רננה שלום,
    אתם במצב מורכב. ייתכן שלילד היה איחור שפתי ראשוני, עוד לפני שנסעתם, אבל כנראה שהוא מחמיר בעקבות החשיפה שלו לדו-לשוניות. זה מוכר לנו, זה, קורה, וזה קשה.
    כן חשוב, אפילו מאד חשוב, לטפל בכך ולא להמתין עד שתחזרו ארצה. אולי תוכלי למצוא קלינאית-תקשורת ישראלית במקום שאתם נמצאים, אולי מישהו מהארץ יכול לעזור לכם, אפילו באמצעות קשר טלפוני. מעל גיל 4, כל דחייה של הטיפול עלולה לגרום אח"כ קשיים לילד בכניסה לביה"ס ובמוכנות ללמידה.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

רננה
    12/12/2014

אני אצור קשר בארץ עם חברה שהיא קלינאית תקשורת בארץ..
    לצערי אנחנו גרים במקום כמעט ללא ישראלים..

תודה רבה,

רננה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו