מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות שפתיתרננה10/12/2014
דר' יוכי שלום רב,
בני הקטן בן 4 ולפי דעתי סובל בעיכוב בהתפתחות שפתית.
הוא עדיין מתקשה לחבר משפטים מאד מורכבים, לדוגמא הוא מעדיף להגיד: "פנס,פנס" , או " אני רוצה פנס" אבל לא יגיד - אני רוצה את הפנס שנמצא בארון....
לא מצליח להסביר מה קורה לו, כמו לדוגמא איפה כואב לו או איך קיבל את מכה.. הוא יכול לומר היכן כואב לו (ולרוב מעדיף להצביע על המקום), אבל כל נסיון להוציא ממנו יותר ממשפט אחד ברצף לא מצליח.
אני מנסה לדובב אותו על מה שקורה בגן וקשה לי להבין מה עשה באותו יום.
מכיוון שהשנה אנחנו נמצאים בחו"ל, לא אוכל לאבחן אותו , אבל הייתי רוצה לדעת האם אוכל לנסות לעזור לו בבית.
תודה,
רננה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות שפתית - תגובה
12/12/2014רננה שלום,
אתם במצב מורכב. ייתכן שלילד היה איחור שפתי ראשוני, עוד לפני שנסעתם, אבל כנראה שהוא מחמיר בעקבות החשיפה שלו לדו-לשוניות. זה מוכר לנו, זה, קורה, וזה קשה.
כן חשוב, אפילו מאד חשוב, לטפל בכך ולא להמתין עד שתחזרו ארצה. אולי תוכלי למצוא קלינאית-תקשורת ישראלית במקום שאתם נמצאים, אולי מישהו מהארץ יכול לעזור לכם, אפילו באמצעות קשר טלפוני. מעל גיל 4, כל דחייה של הטיפול עלולה לגרום אח"כ קשיים לילד בכניסה לביה"ס ובמוכנות ללמידה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רננה12/12/2014אני אצור קשר בארץ עם חברה שהיא קלינאית תקשורת בארץ..
לצערי אנחנו גרים במקום כמעט ללא ישראלים..
תודה רבה,
רננה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)