ילד עם קשר עין קצר מידי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד עם קשר עין קצר מידי
    לילוש
    15/12/2014

יוכי היקרה,
    אני נהנית לקרוא את תגובותייך הנעימות והתומכות. כל הכבוד!
    רציתי לשאול לגבי בני בן השנה ו7 חודשים...
    הכל התחיל כשבגיל שנה וחודש בעת בדיקה שגרתית הופנינו מהרופאה בטיפת חלב להתפתחות הילד משום שלדעתה הילד עם קשר עין קצר מידי, לא מבין הוראות פשוטות, צועק הרבה ואין הברות.
    לאחר אבחון במכון להתפתחות הילד בו ראו אותו: קלינאית תקשורת, פסיכולוגית וגם רופא התפתחותי נקבע שלילד יש איחור התפתחותי רב תחומי של כחצי שנה. אך מאוד תקשורתי. שלחו לבדיקת גנטית ציפ אך אני מאוד מפחדת לעשותה. אני יודעת מה היא בודקת. המליצו על מעון יום שיקומי.
    חשוב לי לציין שבכל האבחונים בני לא שיתף פעולה ולדעתי לא ראו אותו כפי שהוא.
    בני נמצא בגן פרטי רגיל, אומר אמא , די והברות כגון: נה, מה, בה, דה , טא , אה.
    אני יודעת שיש לו איחור שפתי הבעתי, אך לגבי הבנה - הוא מבין כל מה שאנחנו אומרים לו, קח, תשים, תתן לסבא/סבתא/דוד/ דודה וכו', מאכיל חיות ובובות, משחק במשחקי הרכבות, בונה מגדלים של קוביות. מתקשר בצורת ג'סטות, מזמזם שירים שהוא אוהב, למשל כל פעם שרואה חיה מסויימת מזמזם את המנגינה של השיר התואמת, עושה קולות של סוס, אריה . עושה עם הפה דג, יודע חלקי גוף, עושה פרצוף עצוב/קוף, עצמאי באכילה שלו, התחיל ללכת בגיל שנה ו5.
    מאוד אוהב לשחק לחקור לנסות ולבדוק.
    מאוד תקשורתי.
    דבר אחד לא מובן לי - כשאנחנו משחקים עם בובות של חיות ואשאל אותו איפה למשל הסוס הוא יידע, ואם אראה לו בובה למשל של חתול יעשה לי את הקול שלה אבל אם נקרא ספר יחדיו ואשאל איפה הסוס לא יצביע אך לסירוגין יכול אחרי כמה דקות לדפדף בספר לראות את הסוס ולזמזם לי את רוץ בן סוסי.....
    ייתכן שהוא לא מצביע לי בספר כי לא רוצה?
    בדברים אחרים שהוא רוצה הוא כן מצביע.
    דבר נוסף אין לו עדיין תחושת גדול-קטן, הוא יכול לראות מגלשה צעצוע קטנה ולרצות לגלוש עליה.....ולבכות כשאני מסבירה לו שאי אפשר והוא גדול מידי לזה
    לגבי העיכוב בשפה - אנו מטופלים ע"י קלינאית וגם ריפוי בעיסוק...
    מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד עם קשר עין קצר מידי

הוספת תגובה

• וגם

לילוש
    15/12/2014

שכחתי לציין
    שבהריון שלי, בשבוע 5 לא ידעתי שאני בהריון עדיין ועשיתי חיסון נגד אדמת בהמלצת הרופא, עשיתי פעמיים בדיקת הריון שיצאה שלילית ואז התחסנתי ומסתבר שהבדיקה הטעתה אותי. בכיתי המון לאחר שהבנתי שחוסנתי בהריון ולקחתי את זה מאוד קשה אך המכון הטרטולוגי/ ייעוץ מחלות זיהומיות ועוד הרבה מקומות ששאלתי והתייעצתי אמרו שניתן להמשיך את ההריון.
    כעת רציתי לשאול האם ייתכן שהעיכוב של בני נובע מהחיסון? איך אוכל לדעת מה הסיבה לעיכוב?
    האם יש ילדים בגיל של בני וגם בגיל מאוחר יותר שעדיין לא מג'ברשים ומשלימים פערים?
    מאוד דואגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וגם - תגובה

17/12/2014

לילוש שלום,
    לגבי הקשר עם חיסון - יש כיום מחקרים חד-משמעיים שאין קשר בין פגיעות התפתחותיות לבין חיסונים.
    עדיין אין לנו תשובות מלאות לכל הסיבות של העיכובים שיש בהתפתחות. לכן חשוב לעשות את הבדיקה הגנטית, וכל בדיקה אחרת שהצוות הרפואי ממליץ. זה חשוב לדעת גם עבור בני משפחה אחרים, וגם בדור הבא.
    יש ילדים שמשלימים פערים ומסתדרים. יש ילדים שמשתפרים, אבל נשארים עם לקות למידה, או קשיים אחרים, לפעמים מינימליים, ולפעמים יותר קשים.
    חשוב לטפל, מוקדם ככל האפשר, כדי לנסות לסגור את הפער ולקדם את הילד. ככל שהילד צעיר יותר, המוח שלו יותר פלסטי ומושפע מהטיפולים.
    כמי שעבדה במכון להתפתחות הילד כ-40 שנה, אני ממליצה לסמוך על הצוות המקצועי ועל ההמלצות שלו.
    מאחלת לכם שיפור, וכל טוב! תמיד תקווי שיהיה שיפור ויהיה טוב יותר,
    חנוכה שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך, יש לי רק שאלה אחת נ

לילוש
    17/12/2014

תודה על תגובתך, רציתי שתראי את הבדיקה הנוירולוגית ותגידי לי מה זה אומר בבקשה:
    ערני וחיוני
    אורור ראתי טוב נשימה בועית
    עמוד שדרה תקין
    ללא סימנים דיסמורפיים
    ראש סמטרי עצבים קרניאליים פנים סמטריות
    מימיקת פנים תקינה תנועות גלגלי עיניים תקינות אישונים תקינים
    תנועות צוואר וכתפיים תקינות....
    ....
    כוח גס תקין וסימטרי ב4 גפיים
    החזרים גידיים תקינים וסימטרים
    טווחי תנועה מוגברים בירכיים ובכפות הרגליים מוגברים בברכיים במרפקים ובכפות הידיים ותקינים בכתפיים
    לא נצפה רעד או דסמתריה בביצוע פעולה
    בבינסקי שלילי

ציון הדיקיו של התפקוד חזותי מוטורי יצא 60 ושל השפה 42
    האם יש מצבים כאלה של ילדים שהוגדרו עם פיגור? האם יש ילדים שהדביקו פערים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך, יש לי רק שאלה אחת נ - תגובה

17/12/2014

שוב שלום,
    זה אומר שהבדיקה הגופנית בסדר, ואין שום סימנים לפגיעה נוירולוגית. וזה חיובי !
    מצד שני, התפקוד הקוגניטיבי נמוך, בעיקר בתחום השפה.
    כפי שאמרתי, יש ילדים שסוגרים את הפער, ונכנסים לנורמה. נקווה שגם אצלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו